GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Radnici Starbucksa idu u štrajk zbog spora oko dekoracije Pridea

Radnici Starbucksa idu u štrajk zbog spora oko dekoracije Pridea
NEZADOVOLJSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.06.2023 / 08:35
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Više od 3000 radnika u više od 150 Starbucksovih prodavaonica u Sjedinjenim Državama napustit će posao tijekom sljedećeg tjedna, rekao je u petak sindikat koji zastupa bariste lanca kafića, nakon tvrdnji da je tvrtka zabranila ukrašavanje nekih od Mjeseca ponosa. svojim kafićima.

Štrajkovi također imaju za cilj potaknuti kompaniju da postigne poštene ugovore o radu za bolje plaće i beneficije, dodao je sindikat Starbucks Workers United. Tvrtka tek treba postići bilo kakve kolektivne ugovore u svojim nedavno sindikalno organiziranim kafićima.

Dionice Starbucksa, koji upravlja s oko 9000 lokacija u vlasništvu američke tvrtke, pale su za više od 2,5%.

Štrajk dolazi uoči velikog vikenda za obilježavanje Mjeseca ponosa u SAD-u, s Paradama ponosa koje će se održati u nedjelju u nekoliko velikih gradova uključujući New York, San Francisco, Seattle i Chicago.

Sindikat tvrdi da su menadžeri na desecima lokacija Starbucksa spriječili zaposlenike da postave zastave i ukrase Mjeseca ponosa ili su ih uklonili.

Starbucks je u petak te tvrdnje nazvao "lažnim informacijama". Rečeno je da prošli tjedan nije bilo "nikakvih promjena u bilo kojoj politici po ovom pitanju" i da još uvijek ohrabruje upravitelje trgovina da slave Mjesec ponosa sve dok se poštuju sigurnosne smjernice trgovina.

Nekoliko američkih maloprodajnih brendova suočilo se s protivljenjem konzervativaca zbog izlaganja LGBTQ+ robe, kao i s kritikama grupa za prava homoseksualaca zbog nedovoljne podrške zajednici nakon što su tvrtke popustile pod pritiskom konzervativaca.

Američki trgovački lanac Target bio je prisiljen povući neke Pride proizvode s polica nakon sukoba između nekih kupaca i radnika u trgovinama, dok su napori Anheuser-Busch InBev-a da plasira na tržište transrodnoj zajednici doveli do oštrog pada prodaje njegovog Bud Light piva posljednjih tjedana.

Dioničari primaju na znanje. Ranije u lipnju državni kontrolor države New York Thomas DiNapoli, koji upravlja državnim javnim mirovinskim fondovima, pisao je Starbucksu, Targetu i više od 50 drugih kompanija u koje su uložena sredstva.

Tagovi: Starbucjs, LGBTQ
PROČITAJ I OVO
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
U PLUSU
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
ZAGREB - Hrvatska pošta u 2023. ostvarila je porast EBITDA za 9 posto u odnosu na godinu prije, na 25.3 milijuna eura, dok je neto dobit iznosila 13.6 milijuna eura, odnosno znatno je porasla zbog rasta vrijednosti financijske imovine, izvijestili su danas iz Hrvatske pošte.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE