GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Radnice Orljave traže isplatu preostale otpremnine, najavile prosvjed

Radnice Orljave traže isplatu preostale otpremnine, najavile prosvjed
NEZADOVOLJSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.10.2022 / 19:53
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Novi sindikat uputio je Vladi pismo kojim traži preuzimanje odgovornosti za neisplaćeni dio otpremnine za bivše radnice požeške Orljave, traži i ponovni sastanak s premijerom oko isplate preostalog dijela otpremnine, a najavljuje i novi prosvjed radnica 10. studenoga.

Novi sindikat, Sindikat tekstila, obuće, kože, gume te bivše radnice Orljave, koja je otišla u stečaj tijekom pandemije, sastali su se u utorak u Požegi.

Radnice su obavijestili da je Novi sindikat Vladi uputio pismo u kojem od nje traži preuzimanje odgovornosti za neisplaćeni dio otpremnine - još pet bruto plaća u ukupnom iznosu od 450.000 eura za 172 radnice. U pismu su tražili i da Vlada organizira sastanak na temu Orljave i otpremnina.

Također, Novi sindikat istaknuo je kako s Clean Clothes kampanjom, međunarodnom organizacijom koja se bori za prava radnika u tekstilnoj industriji, radi na prigovoru na njemačku tvrtku Olymp, najvećeg Orljavinog kupca.

Prigovor će uputiti njemačkoj i hrvatskoj nacionalnoj kontaktnoj točki Organizacije za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD), a podnose ga Novi sindikat, Međunarodni ured CCC-a i njemačka koalicija CCC-a zbog neodgovornog postupanja, odnosno nepoštivanja smjernica OECD-a za odgovorno poslovanje.

Novi sindikat podsjetio je kako je Fair Wear fondacija, organizacija koja nadzire rad modnih kompanija koje su njihovi članovi, potvrdila kako Olymp treba preuzeti odgovornost.

Naime, u srpnju 2022. objavila je izvještaj u kojemu analizira koliko je odgovorno ponašanje Olympa te je jasno ustvrdila da "Olymp treba poduzeti svaki razuman napor kako bi osigurao da radnice u Hrvatskoj dobiju otpremnine".

Radnice su se složile sa svim postupcima koje u njihovo ime Novi sindikat poduzima prema tvrtki Olymp, ali traže i uključivanje svog bivšeg vlasnika - Vlade - u rješavanje problema, navodi se u priopćenju.

Tagovi: Orljava, Novi sindikat, Clean Clothes kampanja
PROČITAJ I OVO
Feal uvećava proizvodnju za još 27.000 tona
DOBRA GODINA
Feal uvećava proizvodnju za još 27.000 tona
ŠIROKI BRIJEG - Proizvodni kapaciteti širokobrijećke tvrtke Feal stalno se proširuju.
Frankfurtska zračna luka u ponedjeljak otkazuje sav redoviti zračni promet
ZRAČNI PRIJEVOZ
Frankfurtska zračna luka u ponedjeljak otkazuje sav redoviti zračni promet
FRANKFURT - Nakon što su sindikati u prometnom sektoru najavili štrajk diljem zemlje, najprometnija njemačka zračna luka, Frankfurtska zračna luka, otkazala je sav redoviti zračni promet sljedećeg ponedjeljka.
Plava laguna: Dividenda po redovnoj i povlaštenoj dionici
PODJELA DOBITI
Plava laguna: Dividenda po redovnoj i povlaštenoj dionici
POREČ - Plava laguna je izvijestila da je na izvanrednoj glavnoj skupštini dionesena odluka da se iz zadržane dobiti izdvaja 53 milijuna eura za isplatu redovne i povlaštene fiksne dividende imateljima povlaštenih dionica.
Arena Hospitality Group isplaćuje dividendu
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group isplaćuje dividendu
PULA - Arena Hospitality Group danas je objavila poziv za glavnu skupštinu koja će se održati 27. travnja, i na kojoj će, između ostalog biti donijeta odluka o isplati dividende od 0,7 eura po dionici iz zadržane dobiti.
Hrvatski Telekom povećava dividendu
DIVIDENDA
Hrvatski Telekom povećava dividendu
ZAGREB - Hrvatski Telekom je danas izvijestio da Uprava i Nadzorni odbor predlažu glavnoj skupštini raspodjelu neto dobiti iz 2022. godine na način da se dio neto dobiti u iznosu od 86,6 milijuna eura isplati kao dividenda što iznosi 1,1 euro po dionici (8,29 kuna) po dionici i više je za 3,6 posto u odnosu na lani isplaćenu. U odnosu na cijenu dionice to predstavlja dividendni prinos od 4,3 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE