GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Puma u Los Angelesu otvorila centar za dizajn i razvoj

Puma u Los Angelesu otvorila centar za dizajn i razvoj
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2024 / 16:54
Autor: SEEbiz
LOS ANGELES - Njemački proizvođač sportske odjeće i opreme Puma želi proširiti svoju prisutnost i povećati prodaju svojih proizvoda u SAD-u, kako bi se još više približio svojim vodećim konkurentima Adidasu i Nikeu. U svjetlu tih napora, u Los Angelesu je otvoren centar za dizajn i razvoj, prenosi njemačka novinska agencija dpa.

"Globalno smo broj tri, ali se razlika u odnosu na prva dva smanjuje", rekao je izvršni direktor tvrtke Arne Freundt za njemački list Welt, a sažela dpa.

Što se tiče prodajnih rezultata ostvarenih u SAD-u u prošloj godini, za Pumu je teško razdoblje jer su zauzeli osmo mjesto po prodaji, priznao je Freundt, predviđajući da će se rezultati obrnuti. “SAD nije samo iznimno važno tržište, američki sportaši i umjetnici u raznim područjima imaju snažan utjecaj na ljude diljem svijeta”, naglasio je.

Kako bi se fokusirala na američko tržište, tvrtka je otvorila centar za dizajn i razvoj u američkom gradu Los Angelesu.

Freundt je također izrazio nezadovoljstvo cijenom dionice Pume, koja je pala 40 posto između sredine 2023. i početka 2024., ali se nedavno oporavila. To pripisuje činjenici da njegovo ime još nije poznato među investitorima. Povjerenje u predsjednika uprave treba graditi dugo, ali siguran sam da imamo pravu strategiju, rekao je.

Freundt je na čelu tvrtke naslijedio Bjorna Guldena koji je prošle godine prešao u konkurentski Adidas. I Adidas i Puma imaju sjedište u bavarskom gradu Herzogenaurachu u blizini Nürnberga. Tvrtke su osnovala braća Adolf i Rudolf Dassler, koji su bili ljuti rivali. Prvi je osnovao Adidas, a onda drugi Pumu.

U međuvremenu Nike planira smanjiti broj zaposlenih zbog upozorenja o padu prihoda sljedeće godine. Kako prenosi Reuters, u sjedištu u Oregonu bez posla će ostati 740 zaposlenika. Otkazi su dio trogodišnjeg plana štednje koji je tvrtka predstavila prošlog prosinca kako bi smanjila operativne troškove usred neizvjesnosti usred očekivane manje potražnje za svojim proizvodima.

Tagovi: PUMA, ADIDAS, NIKE, DIZAJN, LOS ANGELES
PROČITAJ I OVO
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
U MINUSU
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
ZAGREB - Kompanije iz Rimac Grupe i Project 3 Mobility objavile su izvješća za 2023. godinu
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
IZNAD OČEKIVANJA
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
NEW YORK - Hershey je premašio očekivanja Wall Streeta u kontekstu prodaje i dobiti u prvom tromjesečju u petak, zahvaljujući višim cijenama i stabilnoj potražnji potrošača za njegovim čokoladama i slatkišima.
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
UZLET
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
VARAŽDIN - Varaždinska Vindija ostvarila je lani 473,5 milijuna eura prihoda, što je skroman rast od 3,7 posto.
Radnici Varteksa idu u štrajk
ŠTRAJK
Radnici Varteksa idu u štrajk
ZAGREB - Radnici Varteksa d.d. u ponedjeljak 6.svibnja u 6,00 sati kreću u štrajk, priopćeno je SEEbizu iz Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH).
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
POTEZI
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
ZAGREB - Dok drugi proizvođači namještaja povećavaju svoje cijene, Ikea ide kontra inflatorne struje i pokreće treću rundu sniženja za tisuće proizvoda u godinu dana kako bi kupcima ublažila pritisak inflacije
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE