GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Puma: Dobit pala, prognoze stabilne

Puma: Dobit pala, prognoze stabilne
PRVI KVARTAL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.04.2023 / 07:23
Autor: SEEbiz / DPA
BERLIN - Vodeći njemački proizvođač obuće, odjeće i dodataka PUMA SE zabilježio je pad dobiti u prvom tromjesečju 2023. u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, ali je zadržao svoje izglede za cijelu godinu.

PUMA je u srijedu izvijestila da je njen neto prihod u prvom tromjesečju pao za 3,4% na 117,3 milijuna eura (129,3 milijuna dolara) u odnosu na prošlogodišnjih 121,4 milijuna eura. Zarada po dionici iznosila je 0,78 eura, što je manje od prošlogodišnjih 0,81 eura.

Operativni rezultat ili EBIT iznosio je 176 milijuna eura, što je pad u odnosu na prošlogodišnjih 196 milijuna eura. EBIT marža iznosila je 8%, što je pad s 10,3%.

Prodaja je porasla 14,4% na 2,19 milijardi eura u odnosu na 1,91 milijardu eura prethodne godine. Prodaja je porasla 14,4% na valutno usklađenoj osnovi.

Gledajući u drugo tromjesečje, PUMA očekuje nizak do srednji jednoznamenkasti rast prodaje zbog visokih razina zaliha u trgovačkoj trgovini i kontinuiranih tržišnih problema.

Za fiskalnu 2023. tvrtka je potvrdila visok jednoznamenkasti rast prodaje i EBIT od 590 do 670 milijuna eura, u usporedbi sa 641 milijunom eura prošle godine. Očekuje se da će se neto prihod PUMA-e promijeniti u skladu s tim.

Tagovi: Puma, Adidas
PROČITAJ I OVO
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
IN MEMORIAM
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
LJUBLJANA - Preminuo je poduzetnik Miran Goslar, objavila je Općina Ljubljana (Mol), čiji je on bio počasni građanin. Između ostalog, bio je generalni direktor Mercatora, a nadgledao je i privatizaciju ove tvrtke.
Carrefour dolazi u Srbiju
TRGOVINA
Carrefour dolazi u Srbiju
PARIZ - Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u svetu francuski Carrefour dolazi u Srbiju.
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
DOBRE BROJKE
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
NEW YORK - Američki pružatelj usluga plaćanja kreditnim i debitnim karticama Mastercard u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario 6,35 milijardi dolara (5,92 milijarde eura) prihoda, što je za desetinu više nego u istom razdoblju prošle godine.
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
PRITISCI
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
LONDON - Britanski farmaceutski koncern GlaxoSmithKline (GSK) u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario manju neto dobit, unatoč rastu prihoda.
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
SLABAŠNO
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
NEW YORK - Američki lanac kafića Starbucks pretrpio je pad prihoda i dobiti u prvom kvartalu ove godine, razočaravši analitičare. Istovremeno, tvrtka je snizila prognozu poslovanja za cijelu godinu, javljaju strane novinske agencije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE