GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prvi srpanjski vikend: Gotovo 10.000 putnika prošlo kroz Zračnu luku Pula

Prvi srpanjski vikend: Gotovo 10.000 putnika prošlo kroz Zračnu luku Pula
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.07.2023 / 08:12
Autor: SEEbiz / Glas Istre
PULA - U prvom srpanjskom vikendu, točnije do nedjeljnog popodneva kada smo dobili podatke, kroz Zračnu luku Pula prošlo je oko 9.800 putnika na 82 leta, što predstavlja porast od 13 posto u odnosu na prvi vikend u srpnju 2022. godine, kada je u redovnim dolascima i odlascima kroz ovaj aerodrom prošlo 8.648 putnika, iako je broj redovnih zrakoplovnih operacija (dolazaka i odlazaka) bio gotovo identičan. Tek neznatan njihov porast bilježi se u ovoj godini.

Nastavljen je time trend da se u svakom mjesecu tekuće godine povećava broj putnika u odnosu na isti mjesec 2022. godine, a upravo je srpanj mjesec u kojemu se očekuje najveći broj zrakoplovnih operacija i prometa putnika. Prema riječima direktorice Zračne luke Pula Nine Vojnić Žagar, promet putnika u Zračnoj luci Pula u prvih šest mjeseci ove godine bilježi porast od devet posto u odnosu na isto razdoblje 2022. godine.

- Rezultat je to porasta broja redovnih letova i bolje popunjenosti zrakoplova, što je u uskoj vezi s ulaskom Republike Hrvatske u Schengen. Navedeno je i u skladu s planiranim prometom u 2023. godini u kojoj se očekuje blagi porast broja putnika kao posljedica bolje popunjenosti zrakoplova, pojašnjava nam direktorica ZL Pula.

Očekivano, ukidanje graničnih kontrola zasigurno je olakšalo prometovanje u sezoni, a što se posljedično najbolje očituje u brojkama. U prvom ovogodišnjem polugodištu ostvaren je tako promet od 121.035 putnika, dok ih je u istom razdoblju 2022. godine ostvareno 110.954. Prošle je godine Zračna luka Pula zabilježila gubitak u poslovanju, a promet putnika bio je na razini 50 posto 2019. godine. Riječ je tada bila o brojci od 396.000 putnika.

Ove godine Pula ima linije s 13 zemalja i 26 odredišta, a povezuje ih 13 avioprijevoznika. Unutar zemlje, nacionalne tvrtke Croatia Airlines i Trade Air spajaju Pulu sa Zagrebom, Zadrom, Osijekom i Splitom. Više od 50 posto kapaciteta čine Ryanair i Easy Jet, a tu su i British Airways, Eurowings, Lufthansa, Transavia Airlines, TUI, People’s Viennaline, Norwegian Air Shuttle, Norwegian Air Sweden, Edelweiss Air Serbia te najveći charter prijevoznik koji djeluje u Zračnoj luci Pula - britanski Thompson.

Tagovi: Zračna luka Pula, turizam, Pula, Ryanair
PROČITAJ I OVO
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
PRITISCI
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
LONDON - Britanski farmaceutski koncern GlaxoSmithKline (GSK) u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario manju neto dobit, unatoč rastu prihoda.
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
SLABAŠNO
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
NEW YORK - Američki lanac kafića Starbucks pretrpio je pad prihoda i dobiti u prvom kvartalu ove godine, razočaravši analitičare. Istovremeno, tvrtka je snizila prognozu poslovanja za cijelu godinu, javljaju strane novinske agencije.
U Plivi dramatično smanjene plaće
PLAĆE
U Plivi dramatično smanjene plaće
ZAGREB - Najveća hrvatska farmaceutska kompanija, Pliva, zabilježila je, piše Danica.hr, prodaju od 730 milijuna eura, što je 11 posto više nego godinu prije, te profit od 80 milijuna eura, što je 28 posto manje u odnosu na prethodnu godinu.
Glovo odlazi iz Slovenije
ODLAZAK
Glovo odlazi iz Slovenije
LJUBLJANA - Glovo, tvrtka za dostavu hrane i ostalih proizvoda na kućnu adresu, napušta slovensko tržište. Španjolska tvrtka nudit će uslugu dostave u Sloveniji do 10. svibnja do 22 sata.
Dobit kompanija iz sastava MNSE10 indeksa 108,7 miliona eura
RAST
Dobit kompanija iz sastava MNSE10 indeksa 108,7 miliona eura
PODGORICA - Kompanije koje ulaze u sastav berzanskog indeksa MNSE10, ostvarile su na kraju prošle godine neto dobit od 108,7 miliona eura, pokazala je analiza Montenegroberze.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE