GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Velika akcija pošumljavanja za završetak 10. Ininog Zelenog pojasa

Velika akcija pošumljavanja za završetak 10. Ininog Zelenog pojasa
POŠUMLJAVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.12.2023 / 14:35
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Sadnjom 3 000 sadnica hrasta lužnjaka, u kojoj su sudjelovali i članovi INA Kluba volontera, obilježen je završetak ovogodišnjeg Ininog programa Zeleni pojas.

Nova šuma hrasta lužnjaka započela je rasti u mjestu Perjasica, u općini Barilović. Na mjestu na kojem je nakon oboljenja šume ostala praznina, posađeno je 3 000 novih sadnica. Velika akcija pošumljavanja ostvarena je zahvaljujući suradnji Ine sa Savezom izviđača Hrvatske, Hrvatskim šumama, agencijom Heart i projektom CO2mpensanting by planting. Dan Špicer, glavni koordinator projekta CO2mpensanting by planting, u ime Saveza izviđača Hrvatske je izjavio:

„Kada smo prije dvije godine krenuli u ovaj projekt, nismo ni sanjali da ćemo u ovoliko kratkom vremenu postići ovakve rezultate i uključiti ovoliki broj volontera, pogotovo mladih. Vjerujem da će svi oni, time što su pomogli u sadnji novih šuma i ubuduće puno više paziti na prirodu i okoliš. Našim izviđačima šuma je kao drugi dom pa nas uvijek posebno raduje kada možemo pomoći stvarati nove šume, a pritom pozitivno utjecati i na druge ljude i zajednicu, kako bismo pokazali da je promjena na bolje uvijek moguća.“

Vrijedne ruke INA Kluba volontera pomogle su u akciji pošumljavanja koja je predstavljala i veliko finale 10. Ininog Zeleni pojas u okviru kojeg je kompanija ove godine podržala 15 ekoloških akcija.

“Zdrave šume ključne su u borbi protiv klimatskih promjena. Stoga smo ovogodišnji Zeleni pojas najavili podrškom proljetnoj akciji pošumljavanja dronom u kojoj je posijano 2 500 takozvanih Seed Bombsa na području Grubišnog Polja. Godinu završavamo ponovo akcijom pošumljavanja u Karlovačkoj županiji i uz pomoć brojnih volontera. Korporativno volontiranje u Ini provodimo već 12 godina čime smo lider u smislu dobrovoljne uključenosti zaposlenika u rad za opće dobro. Stoga nam je posebno drago što se ova akcija održala uoči 5. prosinca, Međunarodnog dana volontera”, rekla je Tamara Karagity, direktorica Korporativnih komunikacija i marketinga Ine.

Zeleni pojas je program Ine namijenjen svim organizacijama civilnog društva, javnim i obrazovnim ustanovama, parkovima prirode i dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Hrvatskoj s ciljem poticanja zaštite okoliša te promocije održivog razvoja. Kroz njega je INA u posljednjih 10 godina sufinancirala 149 ekoloških projekata, s gotovo pola milijuna eura. Posađeno je 11 761 sadnica cvijeća, drveća i raslinja te zazelenjen prostor od čak 121 339 četvornih metara.

Tagovi: Ina, zeleni pojas, pošumljavanje, Tamara Karagity
PROČITAJ I OVO
Carwiz rent a car je Franšiza godine 2023.
PRIZNANJA
Carwiz rent a car je Franšiza godine 2023.
ZAGREB – CARWIZ rent a car je Franšiza godine 2023. Ujedno, CARWIZ rent a car je na svečanosti dodjele jedinstvenih franšiznih nagrada na hrvatskom i regionalnom tržištu, Franchise Brand Leader Award 2023, proglašen i najboljom hrvatskom izvoznom franšizom te dobitnikom nagrade za najveći izvozni iskorak.
Mercator-S postao prvi zeleni trgovinski lanac u Srbiji
NOVI ISKORAK
Mercator-S postao prvi zeleni trgovinski lanac u Srbiji
BEOGRAD – Mercator-S se u cilju održivog poslovanja i zaštite životne sredine odlučio ka značajnom iskoraku – postao je prvi „zeleni“ trgovinski lanac u Srbiji, što znači da koristi električnu energiju Elektroprivrede Srbije koja je u potpunosti dobijena iz obnovljivih izvora.
Marijana Knežević Tudić nova je predsjednica Uprave Kraša
KARIJERE
Marijana Knežević Tudić nova je predsjednica Uprave Kraša
ZAGREB – Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora imenovana je nova predsjednica Uprave Kraša Marijana Knežević Tudić koja će od 20. lipnja preuzeti tu funkciju.
Pivac zainteresiran za preuzimanje Celjskih mesnina
AKVIZICIJE
Pivac zainteresiran za preuzimanje Celjskih mesnina
CELJE - Hrvatska tvrtka Mesna industrija Braća Pivac najozbiljniji je kandidat za novog vlasnika Celjskih mesnina.
AD Plastik: Novi poslovi za europsko tržište vrijedni 9,2 milijuna eura
POSLOVI
AD Plastik: Novi poslovi za europsko tržište vrijedni 9,2 milijuna eura
SOLIN - AD Plastik Grupa u petak je izvijestila da je ugovorila nove poslove za europsko tržište s očekivanim prihodima od 9,2 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE