GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Predsjednik upravnog odbora Evergrandea osumnjičen za kaznena djela

Predsjednik upravnog odbora Evergrandea osumnjičen za kaznena djela
OPTUŽNICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.09.2023 / 08:06
Autor: SEEbiz
PEKING - Predsjednik upravnog odbora kineskog nekretninskog diva Evergrande Xu Jiayin osumnjičen je za kaznena djela, objavila je danas kompanija. Drugi detalji nisu objavljeni, prenosi francuska novinska agencija AFP. U međuvremenu, trgovanje dionicama Evergrandea danas je ponovno zaustavljeno u Hong Kongu.

loomberg News izvijestio je u srijedu, pozivajući se na anonimne izvore, da je Xu pod policijskim nadzorom, što ne znači da je uhićen ili optužen za zločin, navodi AFP.

Istodobno, tvrtka Evergrande objavila je da je danas obustavila trgovanje dionicama na burzi u Hong Kongu. Za odluku o obustavi trgovanja nisu navedeni konkretni razlozi.

Dionice kineskog nekretninskog diva opterećenog dugovima bile su suspendirane na 17 mjeseci do prije mjesec dana nakon što tvrtka nije objavila financijske rezultate.

Krajem lipnja Evergrande je procijenio da ima 328 milijardi dolara duga.

U nedjelju je tvrtka rekla da ne može izdati nove dužničke instrumente jer je u tijeku istraga o njezinoj podružnici Hengda Real Estate Group. Prošlog petka tvrtka je također objavila da se sastanci planirani za ovaj tjedan o ključnom restrukturiranju duga neće održati.

Kako prenosi AFP, uprava tvrtke objasnila je da uvjete plana restrukturiranja treba ponovno procijeniti kako bi se zadovoljila "objektivna situacija i zahtjevi vjerovnika".

Problemi Evergrandea započeli su kada je Peking uveo nova pravila o iznosu duga dopuštenom za programere projekata nekretnina 2021. zbog straha da će se tržište pregrijati. Dionice su mu pale za gotovo 90 posto.

Između ostalog, Evergrande je pokušao prikupiti svježi kapital prodajom 50,1% udjela u jedinici za usluge nekretninama, ali je posao vrijedan 2,58 milijardi dolara propao. Tvrtka je tada za dlaku izbjegla potpuni stečaj.

Tagovi: evergrande
PROČITAJ I OVO
Radnici Varteksa idu u štrajk
ŠTRAJK
Radnici Varteksa idu u štrajk
ZAGREB - Radnici Varteksa d.d. u ponedjeljak 6.svibnja u 6,00 sati kreću u štrajk, priopćeno je SEEbizu iz Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH).
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
POTEZI
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
ZAGREB - Dok drugi proizvođači namještaja povećavaju svoje cijene, Ikea ide kontra inflatorne struje i pokreće treću rundu sniženja za tisuće proizvoda u godinu dana kako bi kupcima ublažila pritisak inflacije
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE