GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ponovno odgođeno čansiranje četvrte mobilne mreže u Njemačkoj

Ponovno odgođeno čansiranje četvrte mobilne mreže u Njemačkoj
ODGODA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.09.2023 / 08:31
Autor: SEEbiz / DPA
BERLIN - Njemački pružatelj usluga telekomunikacija 1&1 odgodio je pokretanje svoje mobilne telefonske mreže za prosinac, objavila je tvrtka u ponedjeljak.

Pokretanje četvrte mobilne mreže u Njemačkoj prvotno je planirano za sljedeći tjedan. U 2022. pružatelj je također propustio rok za lansiranje 1000 5G antena nakon problema s isporukom svojih partnera.

Razlog trenutnog kašnjenja je promjena partnera mreže.

Ranije ove godine, novopridošli 1&1 postigao je nacionalno 5G roaming partnerstvo sa svojim konkurentom Vodafonom koje bi trebalo stupiti na snagu u ljeto 2024. godine.

Do sada je 1&1 imao ugovor o partnerstvu u roamingu s Telefónicom Deutschland (O2), ali on se odnosi samo na 4G.

1&1 je podnio zahtjev Federalnoj mrežnoj agenciji za produljenje prijelaznog razdoblja dok prelazi na novo partnerstvo.

No, regulatorno tijelo o tome još nije odlučilo.

"Prijava 1&1 i komentari mrežnih operatera trenutno se ispituju", rekao je u ponedjeljak glasnogovornik mrežne agencije vezano uz status postupka.

Da je 1&1 odlučio pokrenuti vlastitu mrežu već sljedeći tjedan, tvrtka bi riskirala. Ako mu se zahtjev odbije, njegova pozicija na tržištu pogoršala bi se od siječnja 2024. Kako bi se to izbjeglo, 1&1 odgađa lansiranje.

Do sada u Njemačkoj postoje tri mreže mobilne telefonije: Deutsche Telekom, Vodafone i Telefónica (O2).

Stručnjaci iz industrije očekuju da će četvrta mreža povećati konkurenciju, što bi moglo koristiti potrošačima. Određeni dijelovi zemlje imaju nedostatke u pokrivenosti ili spore stope preuzimanja.

Ranije ove godine, Savezna mrežna agencija rekla je da namjerava nametnuti novčane kazne njemačkim pružateljima telekomunikacijskih usluga ako ne uspiju dovoljno proširiti svoje mreže do određenog roka.


Fotografija: Thomas Frey/dpa

Tagovi: njemačka, četvrta mobilna mreća, 1&1, Telefonica, mobilna telefonija
PROČITAJ I OVO
Coca-Cola u Bambi uložila 15 miliona eura
INVESTICIJE
Coca-Cola u Bambi uložila 15 miliona eura
BEOGRAD - Od juna 2019. godine kompanija Bambi u Požarevcu (Srbija) posluje u okviru Coca-Cola HBC grupe, a do sada je u ovu fabriku uložila nešto više od 15 miliona eura. Novi proizvodni pogon je najveće pojedinačno ulaganje u istoriji postojanja kompanije kojom su proizvodni kapaciteti plazma keksa gotovo udvostručeni.
Amel Kovačević novi generalni direktor BH Telecoma
KARIJERE
Amel Kovačević novi generalni direktor BH Telecoma
SARAJEVO - Na današnjoj sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) donosena je odluka o smjeni uprave javnog preduzeća BH Telecom.
Akcionarima EPCG blizu 8,4 miliona eura dividende
DIVIDENDA
Akcionarima EPCG blizu 8,4 miliona eura dividende
NIKŠIĆ – Skupština akcionara Elektroprivrede (EPCG) usvojila je danas odluku o isplati dividende za 2021. godinu, kojom će se akcionarima isplatiti 8,4 miliona EUR.
Murdoch odstupa s pozicije predsjednika medijskih kompanija Fox i News Corp
KARIJERE
Murdoch odstupa s pozicije predsjednika medijskih kompanija Fox i News Corp
NEW YORK - Medijsko mogul Rupert Murdoch danas je saopćio da će odstupiti s pozicije predsjednika medijskih kompanija Fox i News Corp.
Fond rizičnog kapitala Prosperus Growth stekao udio u Nord Mobilu
AKVIZICIJE
Fond rizičnog kapitala Prosperus Growth stekao udio u Nord Mobilu
ZAGREB – Fond rizičnog kapitala Prosperus Growth stekao je većinski udio u društvu Nord Mobil d.o.o., najvećem domaćem proizvođače mobilnih kućica koji opskrbljuje vodeće turističke kompanije u Hrvatskoj, kao i zemlje šire regije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE