GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Podravka uspješno završila projekt Zaokret Žita

Podravka uspješno završila projekt Zaokret Žita
FINALIZACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.10.2023 / 15:13
Autor: SEEbiz
KOPRIVNICA - Podravka je uspješno privela kraju projekt "Zaokret Žita" s ciljem restrukturiranja poslovanja i modernizacije proizvodnje. Investicijski je ciklus dosad stajao 8,2 milijuna eura, dok će se do kraja godine uložiti dodatnih 8 milijuna eura, priopćili su iz Podravke.

Cijeli "Zaokret" strateški je usmjeren na pekarstvo i njime su postavljeni još bolji uvjeti za jačanje tržišne pozicije na slovenskom, ali i širenje dostupnosti pekarskih proizvoda Žita na hrvatskom tržištu, stoji u priopćenju.

Zaokret je proveden kroz ukupno pet stupova unapređenja poslovanja, a to su rast proizvodne efikasnosti i tehnološka modernizacija, aktivno upravljanje portfeljem, pojednostavljenje organizacijske strukture Grupe Žito, restrukturiranje prodajne organizacije i Maloprodaje te standardizacija procesa s procesima Podravke d.d.

Projekt je započeo u siječnju 2022., a ukupno je kroz investicijski ciklus Podravka do sada uložila 8,2 milijuna eura. Iz Podravke ističu da će do kraja godine biti uloženo još dodatnih osam milijuna eura, čime ukupna investicija doseže 16,2 milijuna eura. Investicija je financirana sredstvima ostvarenima prodajom nekretnina.

Neke od investicija uključuju novu proizvodnu liniju za kruh u Viču, automatizaciju linija u Mariboru te proširenje kapaciteta skladištenja smrznutih proizvoda u Mariboru. Također, u sklopu restrukturiranja razdvojene su prodajne od proizvodnih funkcija pa je Podravka Ljubljana preuzela sve distributerske poslove na tržištu Slovenije za cjelokupni portfelj segmenta Prehrane, uključujući i pekarski portfelj.

Predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić smatra da je projekt "Zaokret Žita" iznimno značajan za povećanje efikasnosti i konkurentnosti u segmentu proizvodnje pekarskih proizvoda.

- Osim strukture portfelja, tehnološke modernizacije i povećanja efikasnosti, osobito sam zadovoljna što smo način rada i upravljanje procesima uskladili s procesima Grupe Podravka. Žito tako danas posluje kao sastavni dio segmenta Prehrane. Time su postavljeni odlični temelji za daljnji rast pekarstva i prisutnost naših pekarskih proizvoda, kako na slovenskom tako i na hrvatskom tržištu. Zahvaljujem zato svim radnicima i poslovodstvu Žita koji su vrijedno radili da ovaj projekt uspješno privedemo kraju. Također, osobito zahvaljujem radnicima i direktorima Podravke koji pridonijeli uspjehu Zaokreta i harmoniziranju Žita u segment Prehrane, istaknula je.

Idući koraci u poslovanju Žita uključuju optimizaciju međuskladišne interne logistike, prodaju neoperativnih nekretnina, dodatno unapređenje korporativne klime, kao i niza drugih aktivnosti usmjerenih dodatnom unapređenju rezultata, zaključuje se u priopćenju.

Tagovi: Podravka, Žito, Martina Dalić
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE