GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Podravka otvorila novu tvornicu

Podravka otvorila novu tvornicu
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.01.2024 / 17:25
Autor: SEEbiz
KOPRIVNICA - U Koprivnici je otvorena tvornica tjestenine u sklopu grupe Podravka vrijedna više od 14 milijuna eura. Tvornica se prostire na 4.500 četvornih metara i u njoj je zaposleno 20-ak ljudi. Na svečanom otvaranju uz brojne ministre bio je i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Premijer Andrej Plenković u petak je u Koprivnici pustio u pogon novu Podravkinu tvornicu tjestenine, vrijednu 15 milijuna eura, čiji je maksimalni proizvodni kapacitet 9.000 tona tjestenine.

Premijer Andrej Plenković tom je prigodom kazao je da su novootvoreni pogoni važni za rastuću snagu Podravke i prehrambenu industriju te da to predstavlja put prema samodostatnosti Hrvatske u proizvodnji hrane. Dodao je da je zadovoljan što se u blizini novih pogona gradi logistički centar, a na Kalniku nova tvornica koprivničke kompanije.

Osvrnuvši se na gospodarstvo u Hrvatskoj kazao je da su prognoze stručnjaka što se tiče rasta BDP-a i smanjenja inflacije optimistične

- Nikad u posljednjih 40 godina nismo imali manje nezaposlenih, kazao je Plenković i dodao da svatko tko želi raditi može naći posao. Istaknuo je i činjenicu da je prosječna plaća za studeni iznosi 1208 eura

Predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić kazala je da je za projekt gradnje nove tvornice potrošeno sedam milijuna eura na građevinske radove, a osam milijuna eura na tehnologiju.

Čak je 50 šlepera bilo potrebno da doveze svu potrebnu opremu koja je instalirana u novim pogonima, kazala je.

Tvornica će u prvoj godini proizvesti tjestenine koja će biti pakirana u 90 milijuna Podravkinih juha. Sama tvornica prostire se na 4400 četvornih metara te se nalazi uz tvornicu Vegete i Juha. Riječ je o jednom od najvećih projekata koprivničke kompanije u sklopu Strategije poslovanja do 2025. godine, čija je gradnja počela u listopadu 2022. godine.

Novi pogon je klimatiziran i u potpunosti automatiziran. Sastoji se od linije za kratku i uvijenu tjesteninu, linije za pakiranje i paletiranje te automatizirano upravljanje paletama. Kako je rečeno, Podravka će novom tvornicom dodatno osigurati vlastitu proizvodnju tjestenine, modernizirati tehnološki proces proizvodnje te daljnji rast kategorije juha, kao i razvoj novih proizvoda.

Tagovi: podravka, dalić, pčenković
PROČITAJ I OVO
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
U PLUSU
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
ZAGREB - Hrvatska pošta u 2023. ostvarila je porast EBITDA za 9 posto u odnosu na godinu prije, na 25.3 milijuna eura, dok je neto dobit iznosila 13.6 milijuna eura, odnosno znatno je porasla zbog rasta vrijednosti financijske imovine, izvijestili su danas iz Hrvatske pošte.
Kaufland povlači sol zbog mikroplastike
POVLAČENJE
Kaufland povlači sol zbog mikroplastike
ZAGREB . Kaufland je objavio je kako iz prodaje povlači jedan prehrambeni proizvod. U pitanju je K Classic Sol morska krupna u bočici od 110 grama (GTIN 4063367419300, najbolje upotrijebiti do: siječnja 2028 godine, broj serije: 401017).
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
KOLEKTIVNI UGOVOR
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
ZAGREB - Od 1. svibnja 2024. godine povećanje minimalnih osnovnih plaća od prosječno 17 % za temeljna ugostiteljska zanimanja, koje su ugovorili socijalni partneri u turizmu, proširuje se na sve poslodavce i radnike u RH u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
BOLJE OD OČEKIVANJA
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
KOPENHAGEN - Danski farmaceutski div Novo Nordisk, koji je prošle godine postao najvrednija tvrtka u Europi zahvaljujući velikom uspjehu svojih lijekova za mršavljenje, u četvrtak je nadmašio procjene dobiti za prvo tromjesečje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE