GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plodine očekuju dobit na razini lanjske, u 2021. otvaraju dvanaest supermarketa

Plodine očekuju dobit na razini lanjske, u 2021. otvaraju dvanaest supermarketa
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.09.2020 / 07:50
Autor: SEEbiz / Novi list
RIJEKA - Trgovački lanac Plodine prvi je u Rijeci po dobiti te četvrti na ljestvici trgovačkih lanaca u Hrvatskoj.

Kako je Novom listu potvrdila Mirjana Palada Kmetović, članica Uprave Plodina, financijskim rezultatom u 2019. su zadovoljni (u 2019. Plodine su imale neto dobit od 133 milijuna kuna), a u 2020. su, kaže, sav financijski potencijal usmjerili u razvoj s ciljem zauzimanja liderske pozicije na tržištu, odnosno u branši. To je cilj koji su već ranije dogovorili, i od njega očito ne odustju.

– Očekujemo da će i u 2020. poslovni rezultat biti na razini lanjske godine. U ovoj godini otvorit ćemo ukupno 10 supermarketa prosječne veličine 2.000 kvadrata. Nadalje, u 2021. planiramo nastaviti s razvojem, odnosno plan je otvarati po jedan supermarket mjesečno, dakle ukupno 12 supermarketa, također prosječne veličine 2.000 kvadrata, veli Palada Kmetović.

Na pitanje o utjecaju pandemije, kratko kaže da se ona osjetila, no da su njen utjecaj uspjeli amortizirati. Investicijski ciklus se nastavlja, a posebno je u ožujku, dakle na početku karantene, odjeknula vijest da su kupili Poslovni toranj u sklopu Tower centra gdje će u budućnosti, kroz dvije do dvije i pol godine, preseliti sjedište iz Ružićeve, gdje je ono sada.

Tagovi: Plodine, Mirjana Palada Kmetović
PROČITAJ I OVO
Gucci slavi stoti rođendan
OBLJETNICE
Gucci slavi stoti rođendan
FIRENZE - Modna kompanija Gucci koju je prije gotovo jednog stoljeća osnovao talijanski biznismen i modni dizajner iz Firenze, jedna od najvećih na svijetu, slavi 100 godina postojanja.
Mtel je namjeravao kupiti i KTV E-G-E iz Doboj Juga, ali je odustao
ODUSTAJANJE
Mtel je namjeravao kupiti i KTV E-G-E iz Doboj Juga, ali je odustao
BANJA LUKA - Konkurencijsko vijeće BiH je obustavilo postupak u vezi sa prijavom koncentracije koju je još prije dvije godine podnio Mtel a.d. Banja Luka za sticanje potpune kontrole nad privrednim subjektom "KTV E-G-E" d.o.o. Doboj Jug, objavljeno je.
Dug bolnica udvostručen u posljednjih godinu dana
LIJEKOVI
Dug bolnica udvostručen u posljednjih godinu dana
ZAGREB - Pritisak veledrogerija i farmaceuta na hrvatsku Vladu nije slučajan jer se ovih dana dovršava prijedlog rebalansa proračuna za ovu i državne potrošnje za iduću godinu i, ako se sada ne nađe novac za dug, neće ni poslije.
Potonuli prihodi Budvanske rivijere, plata smanjene 15%
TEŠKA GODINA
Potonuli prihodi Budvanske rivijere, plata smanjene 15%
BUDVA - Prihodi većinski državne hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera od januara do kraja septembra ove godine manji su za 17,5 miliona eura, odnosno 87 odsto, dok je broj ostvarenih noćenja za 86 odsto manji nego u istom periodu lani.
Vuković: Maraš raspoređena na poslove savjetnika
PLANTAŽE
Vuković: Maraš raspoređena na poslove savjetnika
PODGORICA - Odbor direktora je na jučerašnjoj sjednici razriješio Maraš sa funkcije izvršnog direktora Plantaža na lični zahtjev, a odlučio da na njeno mjesto bude imenovan Miroslav Vuković, dosadašnji direktor Sektora pravnih i opštih poslova.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE