GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plinio Cuccurin novi predsjednik Nadzornog odbora Alpha Adriatica

Plinio Cuccurin novi predsjednik Nadzornog odbora Alpha Adriatica
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.08.2022 / 10:40
Autor: SEEbiz
PULA - Tvrtka Alpha Adriatic čija je osnovna djelatnost međunarodni pomorski prijevoz rasutih i tekućih tereta uključujući i naftnih produkata i kemikalija te pružanje svih vrsta usluga vezanih uz pomorsku djelatnost u utorak je imenovala Plinija Cuccurina za predsjednika Nadzornog odbora.

Uz ostale odluke Glavne skupštine, Plinio Cuccurin i Janez Zevnik imenovani su kao članovi Nadzornog odbora još prošloga petka, dok je danas odlučeno kako će Plinio Cuccurin obnašati dužnost predsjednik NO-a, Janez Zevnik zamjenika, a Robert Banko postao je član NO-a kao predstavnik radnika. Novi su članovi Nadzornog odbora imenovani na mandatno razdoblje od četiri godine (od 30. kolovoza 2022. do 30. kolovoza 2026. godine), navodi se u priopćenju.

''Plinio Cuccurin, poznati hrvatski poduzetnik, zajedno s Janezom Zevnikom, svojim će stručnim kompetencijama, uz obavljanje zadaće nadzornog tijela, pružati podršku u budućem rastu i razvoju tvrtke Alpha Adriatic. Novi sastav Nadzornog odbora, svojom vizijom i znanjem, u pozitivnom ozračju i sinergiji s Upravom, djelatnicima i pomorcima radit će na dobrobit društva i dioničara što predstavlja priliku za daljnji razvoj i širenje poslovanja tvrtke u nadolazećem periodu'', navodi se.

Kako je istaknuto na Glavnoj skupštini, tijekom proteklog razdoblja tvrtka je zahvaljujući predanom radu svih zaposlenika i partnera, postigla nagodbu sa stranim vjerovnicima, a s domaćim je postigla pravomoćni predstečajni sporazum. Također, uspješno su realizirane dvije značajne transakcije kojima je značajno smanjena kreditna izloženost tvrtke – refinanciranje broda „Stoja“ i prodaja broda „Champion Istra“. S druge strane, u pravom tržišnom trenutku kupljeni su brodovi „Punta“ i „Valovine“.

Kada je riječ o financijskim rezultatima, u 2021. godini ostvaren je drugi najbolji rezultat u povijesti tvrtke po kriteriju konsolidirane neto dobiti u iznosu od gotovo 111 milijuna kuna. Na pozitivne financijske rezultate utjecali su viši prihodi od vozarina u segmentu suhih tereta, prihod od ukidanja umanjenja vrijednosti brodova iz ranijih godina te priznavanje odgođenog prihoda broda „Champion Istra“.
Tvrtka Alpha Adriatic i u nadolazećem razdoblju ostaje fokusirana na redovno servisiranje svojih obveza koje proizlaze iz predstečajnog sporazuma, povećanje svoje učinkovitosti te svoje širenje, navodi se u priopćenju.

Tagovi: Plinio Cuccurin, Alpha Adriatic, Janez Zevnik
PROČITAJ I OVO
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
PODUZETNIŠTVO
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
ZAGREB – U sklopu panel rasprave „Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs“, održanoj na Veleučilištu Edward Bernays, osnivač i predsjednik Uprave JGL-a Ivo Usmiani te Berislav Horvat, Country Managing Partner i voditelj Odjela revizije u EY Hrvatska s okupljenima su podijelili tajne poduzetničkog uspjeha i efektivnog vodstva.
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LETOVI
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LJUBLJANA - U Zračnoj luci Jožeta Pučnika u Ljubljani juler je obilježena uspostava nove zračne veze s glavnim gradom Latvije Rigom koju je uspostavio zračni prijevoznik airBaltic.
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE