GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plinio Cuccurin novi predsjednik Nadzornog odbora Alpha Adriatica

Plinio Cuccurin novi predsjednik Nadzornog odbora Alpha Adriatica
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.08.2022 / 10:40
Autor: SEEbiz
PULA - Tvrtka Alpha Adriatic čija je osnovna djelatnost međunarodni pomorski prijevoz rasutih i tekućih tereta uključujući i naftnih produkata i kemikalija te pružanje svih vrsta usluga vezanih uz pomorsku djelatnost u utorak je imenovala Plinija Cuccurina za predsjednika Nadzornog odbora.

Uz ostale odluke Glavne skupštine, Plinio Cuccurin i Janez Zevnik imenovani su kao članovi Nadzornog odbora još prošloga petka, dok je danas odlučeno kako će Plinio Cuccurin obnašati dužnost predsjednik NO-a, Janez Zevnik zamjenika, a Robert Banko postao je član NO-a kao predstavnik radnika. Novi su članovi Nadzornog odbora imenovani na mandatno razdoblje od četiri godine (od 30. kolovoza 2022. do 30. kolovoza 2026. godine), navodi se u priopćenju.

''Plinio Cuccurin, poznati hrvatski poduzetnik, zajedno s Janezom Zevnikom, svojim će stručnim kompetencijama, uz obavljanje zadaće nadzornog tijela, pružati podršku u budućem rastu i razvoju tvrtke Alpha Adriatic. Novi sastav Nadzornog odbora, svojom vizijom i znanjem, u pozitivnom ozračju i sinergiji s Upravom, djelatnicima i pomorcima radit će na dobrobit društva i dioničara što predstavlja priliku za daljnji razvoj i širenje poslovanja tvrtke u nadolazećem periodu'', navodi se.

Kako je istaknuto na Glavnoj skupštini, tijekom proteklog razdoblja tvrtka je zahvaljujući predanom radu svih zaposlenika i partnera, postigla nagodbu sa stranim vjerovnicima, a s domaćim je postigla pravomoćni predstečajni sporazum. Također, uspješno su realizirane dvije značajne transakcije kojima je značajno smanjena kreditna izloženost tvrtke – refinanciranje broda „Stoja“ i prodaja broda „Champion Istra“. S druge strane, u pravom tržišnom trenutku kupljeni su brodovi „Punta“ i „Valovine“.

Kada je riječ o financijskim rezultatima, u 2021. godini ostvaren je drugi najbolji rezultat u povijesti tvrtke po kriteriju konsolidirane neto dobiti u iznosu od gotovo 111 milijuna kuna. Na pozitivne financijske rezultate utjecali su viši prihodi od vozarina u segmentu suhih tereta, prihod od ukidanja umanjenja vrijednosti brodova iz ranijih godina te priznavanje odgođenog prihoda broda „Champion Istra“.
Tvrtka Alpha Adriatic i u nadolazećem razdoblju ostaje fokusirana na redovno servisiranje svojih obveza koje proizlaze iz predstečajnog sporazuma, povećanje svoje učinkovitosti te svoje širenje, navodi se u priopćenju.

Tagovi: Plinio Cuccurin, Alpha Adriatic, Janez Zevnik
PROČITAJ I OVO
Majdak: Planiramo zadržati proizvodnju i radna mjesta u Petrokemiji
PLANOVI
Majdak: Planiramo zadržati proizvodnju i radna mjesta u Petrokemiji
ZAGREB - Državni tajnik tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak izjavio je u petak da vlada planira zadržati proizvodnju i radna mjesta u kutinskoj Petrokemiji te modernizirati sustav proizvodnje, istaknuvši da ima dovoljno mineralnog gnojiva za provedbu proljetne sjetve.
TUI najavljuje dokapitalizaciju od 1,8 milijardi eura
DOKAPITALIZACIJA
TUI najavljuje dokapitalizaciju od 1,8 milijardi eura
BERLIN - Njemački turoperator TUI objavio je u petak da je pokrenuo program dokapitalizacije vrijedan 1,8 milijardi eura koji će mu olakšati povrat državne pomoći iz razdoblja pandemije covida 19.
Toranj na Sljemenu dan u zakup na 15 godina, otvara se za javnost
ZAKUP
Toranj na Sljemenu dan u zakup na 15 godina, otvara se za javnost
ZAGREB - Tvrtka kćer Odašiljača i veza (OiV) OIV Towers Com potpisala je ugovor kojim daje u zakup poslovni prostor dijela tornja na Sljemenu na 15 godina, čime se ponovo otvara mogućnost obavljanja turističke djelatnosti u tom prostoru, a građanima i turistima pristup tornju s atraktivnim pogledom, izvijestili su iz OiV-a.
U ljetnoj sezoni s Brnika letovi prema 21 odredištu
LETOVI
U ljetnoj sezoni s Brnika letovi prema 21 odredištu
LJUBLJANA - U Zračnoj luci Jože Pučnik od nedjelje stupa na snagu ljetni red vožnje. Na vrhuncu sezone, prema predviđanjima operatera zračne luke Fraport Slovenija, 18 redovnih zrakoplovnih prijevoznika nudit će više od 130 letova tjedno prema 21 odredištu.
Dionice Accenturea skaču nakon objave plana za otpuštanjem 19.000 ljudi
REAKCIJE
Dionice Accenturea skaču nakon objave plana za otpuštanjem 19.000 ljudi
NEW YORK - Dionice Accenturea skaču nakon što je rekao da će otpustiti 19.000 radnih mjesta - oko 2,5% svoje radne snage - u sljedećih 18 mjeseci, što je jedan od najvećih krugova otkaza u konzultantskom sektoru koji se bori s jakim ekonomskim vjetrovima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE