GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Proizvodnja u BAT-u mora se zadržati

Plenković: Proizvodnja u BAT-u mora se zadržati
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.12.2020 / 17:17
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković u četvrtak je kazao da se proizvodnja u BAT-ovoj tvornici cigareta u Kanfanaru mora zadržati i postaviti poliitka trošarina koja će biti prihvatljivo rješenje za sve aktere u tom biznisu.

"Moramo naći rješenje. Naš je čvrsti stav da se nastavi proizvodnja u Kanfanaru, da zadržimo radna mjesta i da pronađemo rješenje koje će biti prihvatljivo svim akterima", istaknuo je premijer Plenković novinarima nakon svečanosti otvaranja radova na izgradnji druge cijevi tunela Učka.

Dodao je da je Vladi u interesu da investicije ostanu, kao i proizvodnja te radna mjesta.

"Nije Vlada ta koja je prodavala tvornicu BAT-u, netko drugi je to radio, postojali su mehanizmi. Sad su druge okolnosti, no kao i po mnogim temama i ovdje ćemo naći rješenje koje će biti na zadovoljstvo svih", izjavio je premijer Plenković.

Po njegovim riječima, pregovori između Vlade i predstavnika BAT-a idu u dobrom smjeru te će, kao što je još u srpnju najavio u društvu saborskog zastupnika HDZ-a Antona Klimana, učiniti sve da BAT nastavi proizvodnju u Istri.

BAT je preuzeo Tvornicu duhana Rovinj od Adris grupe u rujnu 2015. godine. Prema kupoprodajnom ugovoru, BAT je, uz TDR, preuzeo i tvrtke u sastavu Adrisove duhanske strateške poslovne jedinice – Istragrafiku, Hrvatske duhane, maloprodajne lance iNovine i Opresu te udio u Tisku. Transakcija je iznosila 505 milijuna eura a ugovorom se BAT obvezao zadržati proizvodnju u Kanfanaru najmanje pet godina od preuzimanja.

Ranije ove godine mediji su pisali da BAT razmatra odlazak iz Hrvatske zbog pogoršanih uvjeta poslovanja.

Plenković je na Učki govorio i o mjerama vezanima za koronavirus, ponovivši da ih se ne smije popuštati te da će biti donesene i nove mjere, koje će biti objavljene sutra.

Tagovi: Andrej Plenković, British American Tobacco, Tvornica duhana Rovinj, Zvonko Kolobara
PROČITAJ I OVO
HRT-ov Novi smjer: Smanjivanje broja zaposlenih, inovacije i nove radne metode
PLANOVI
HRT-ov Novi smjer: Smanjivanje broja zaposlenih, inovacije i nove radne metode
ZAGREB - HRT-ov “Novi smjer”, strateški dokument javne radiotelevizije predstavljen je u ponedjeljak, a u njemu se, između ostaloga, navodi da će tijekom 2025. i 2026. “biti nužno smanjivanje broja zaposlenih za 30 posto” te se najavljuje “uvođenje niza inovacija u tehnologiji i radnim metodama”.
Luka Koper u Beltincima planira izgraditi međunarodni logistički centar
PLANOVI
Luka Koper u Beltincima planira izgraditi međunarodni logistički centar
KOPER - Luka Koper planira izgradnju međunarodnog logističkog centra u Beltincima.
Austrijska vlada protiv restrukturiranja Signe
PROTIVLJENJE
Austrijska vlada protiv restrukturiranja Signe
BEČ - Austrija neće poduprijeti planove restrukturiranja dva najvažnija ogranka posrnule austrijske nekretninske grupe Signa na glasovanju vjerovnika koje bi se trebalo danas održati, rekao je za ORF Radio vladin predstavnik u pregovorima.
Objavljen natječaj za elektrodizelske vlakove za povezivanje Zagreba i Splita
VLAKOVI
Objavljen natječaj za elektrodizelske vlakove za povezivanje Zagreba i Splita
ZAGREB - Objavljen je otvoreni postupak javne nabave šest elektrodizelskih motornih vlakova za relaciju Zagreb - Split - Zagreb, koji bi prema planu u prometu trebali biti tijekom 2026. i 2027. godine, objavio je u ponedjeljak HŽ Putnički prijevoz.
Radnici Luke Zadar sutra kreću u štrajk
ŠTRAJK
Radnici Luke Zadar sutra kreću u štrajk
ZADAR - Radnici Luke Zadar d.d. započet će štrajk sutra ujutro jer poslodavac nije pristao na povećanje plaća za 200 eura, najavio je Sindikat prometa i veza Hrvatske.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE