GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plantaže sedam puta povećale prodaju na hrvatskom tržištu

Plantaže sedam puta povećale prodaju na hrvatskom tržištu
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.09.2020 / 19:35
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Plantaže od 2016. izvoze vina na tržište Hrvatske pod privatnom markom "platinum" (private label), saopšteno je Pobjedi iz kompanije Plantaže.

Oni tvrde da ovaj poslovni potez ima ekonomsku opravdanost za Plantaže. Predstavnici kompanije saopštili su da je notorna neistina da je ovaj posao sklopljen posle zadnjih izbora, kako su neki mediji pisali, i dodaju da je ovaj posao sklopljen prije pune četiri godine.

- Ovo vino prodajemo po cenama koje su tržišno formirane i imaju ekonomsku opravdanost za našu kompaniju, tako da je još jedna neistina u nizu i informacija da se ovi proizvodi prodaju ispod cene koštanja. Radi se o godišnjim količinama od oko 100.000 litara vina "vranac", ili manje od 1% od naše ukupne godišnje prodaje vina – kazali su iz Plantaža.

Predstavnici kompanije naveli su da je koncept Private label vrlo raširen svugde u svetu gde veliki robni proizvođači prave robne marke za trgovce.

- Popularnost privatne robne marke na policama godinama raste širom Evrope, a prema podacima prestižnih istraživačkih agencije tržišni udio trgovačkih brendova je dostigao rekorde u devet evropskih zemalja. Udeo ovih proizvoda u ukupnoj trgovini vinima iznosi više od 30% u 17 zemalja Evropske unije, a najveći rast je poslednjih godina zabeležen u Austriji koja kupcima vina nudi čak 45% ovih artikala - rekli su predstavnici Plantaža.

Oni su dodali da je situacija slična i na tržištu regiona, a posebno posljednjih godina dolaženjem velikih svetskih trgovinskih lanaca koji sve više zauzimaju značajno tržišno mesto u prodaji, a koji ovaj način poslovanja preko privatne marke sve više praktikuju.

- Možemo reći da je ovaj pristup prodaje sa stanovišta Plantaža pravac posmatran kao mogućnost za iskazivanje vlastitih sposobnosti, iskustva i kreativnosti kroz puni angažman raspoloživih resursa kroz želju da se postignu što bolji poslovni rezultati prilagođavajući se tržišnim uslovima i sve većim promenama na tržištu.

Upravo zbog ovakvog našeg pristupa Plantaže su u poslednjih šest godina povećali prodaju na tržištu Hrvatske blizu sedam puta i to pet puta više proizvoda pod našim brendom -saopšteno je iz Plantaža.

Iz Plantaža su napomenuli da je u poslednjih sedam godina, ako se izuzme rusko tržište koje, kako kažu, nije izgubljeno zbog neadekvatnog delovanja Plantaža, nego nekih drugih razloga prepoznatih u javnosti, prodaja flaširnih proizvoda Plantaža povećana za 5,8 mil EUR odnosno oko 30%.

Tagovi: Plantaže, crnogorsko vino, hrvatsko tržište, platinum
PROČITAJ I OVO
Damir Vanđelić ušao u proizvodnju maslinovog ulja i voća
NOVI ISKORAK
Damir Vanđelić ušao u proizvodnju maslinovog ulja i voća
ROVINJ - Uz cestu Rovinj – Bale, nasuprot sela Čubani, na osunčanoj padini prema moru predjela Valade, prostire se jedno od najvećih istarskih poljoprivrednih kompleksa.
Gucci slavi stoti rođendan
OBLJETNICE
Gucci slavi stoti rođendan
FIRENZE - Modna kompanija Gucci koju je prije gotovo jednog stoljeća osnovao talijanski biznismen i modni dizajner iz Firenze, jedna od najvećih na svijetu, slavi 100 godina postojanja.
Mtel je namjeravao kupiti i KTV E-G-E iz Doboj Juga, ali je odustao
ODUSTAJANJE
Mtel je namjeravao kupiti i KTV E-G-E iz Doboj Juga, ali je odustao
BANJA LUKA - Konkurencijsko vijeće BiH je obustavilo postupak u vezi sa prijavom koncentracije koju je još prije dvije godine podnio Mtel a.d. Banja Luka za sticanje potpune kontrole nad privrednim subjektom "KTV E-G-E" d.o.o. Doboj Jug, objavljeno je.
Dug bolnica udvostručen u posljednjih godinu dana
LIJEKOVI
Dug bolnica udvostručen u posljednjih godinu dana
ZAGREB - Pritisak veledrogerija i farmaceuta na hrvatsku Vladu nije slučajan jer se ovih dana dovršava prijedlog rebalansa proračuna za ovu i državne potrošnje za iduću godinu i, ako se sada ne nađe novac za dug, neće ni poslije.
Potonuli prihodi Budvanske rivijere, plata smanjene 15%
TEŠKA GODINA
Potonuli prihodi Budvanske rivijere, plata smanjene 15%
BUDVA - Prihodi većinski državne hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera od januara do kraja septembra ove godine manji su za 17,5 miliona eura, odnosno 87 odsto, dok je broj ostvarenih noćenja za 86 odsto manji nego u istom periodu lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE