GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

PIK Vinkovci pozvali male poljoprivredne proizvođače da se prijave za otkup proizvoda

PIK Vinkovci pozvali male poljoprivredne proizvođače da se prijave za otkup proizvoda
OTKUP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.03.2020 / 11:15
Autor: SEEbiz
VINKOVCI - PIK Vinkovci pozivaju sve zainteresirane male poljoprivredne proizvođače i OPG-ove u Hrvatskoj koji žele plasirati svoju proizvodnju Konzumu, da ih kontaktiraju putem njihovih otkupnih stanica ili mail adrese: otkup@pik-vinkovci.hr.

Naime, PIK Vinkovci uz Konzum, sudjeluju u inicijativi koju je pokrenula Fortenova grupa u suradnji s Poljoprivrednom komorom i Ministarstvom poljoprivrede kako bi se poljoprivredni proizvodi malih proizvođača koji se zbog izvanrednih mjera ne mogu plasirati na tržnice, plasirali u maloprodajnu mrežu Konzuma. 

Plasman će se realizirati putem distributera koji će otkupljivati njihove proizvode pod uvjetom zadovoljavanja najviših standarda kvalitete. U Fortenova grupi su to PIK Vinkovci, s obzirom na njihovu dugogodišnju tradiciju poljoprivredne proizvodnje i otkupa proizvoda te trenutnu suradnju u otkupu s nekoliko stotina kooperanata iz cijele Hrvatske.

Partnerstvom koje PIK Vinkovci unutar ovog projekta nude malim domaćim proizvođačima, kojima je zbog zatvaranja tržnica izravno ugrožena egzistencija, osigurava se prijeko potreban novi prodajni kanal. Na taj način u ovom projektu osobito postaje važna činjenica da je Konzum najveći nacionalni maloprodajni lanac s više od 600 prodajnih mjesta koja će od sada i dodatno postati efikasan prodajni kanal za sve male proizvođače i obiteljska gospodarstva koji su dosad svoje proizvode nudili uglavnom lokalnim zajednicama i tržnicama. Sve to je nadogradnja na već postojeću orijentaciju Konzuma na hrvatsku proizvodnju, budući da u kategoriji voća i povrća u Konzumu 80 posto prometa čine proizvodi hrvatskog podrijetla.

Iskustvo u povrtlarskoj, ratarskoj, stočarskoj i sjemenskoj proizvodnji i otkupu, PIK Vinkovci plus d.o.o. su počeli stjecati još 1962. godine, a danas se, prema skladišnim kapacitetima od ukupno 86.800 tona i kapacitetima za prijem robe u silose i sušenje, tvrtka ubraja među najveće u Republici Hrvatskoj. Ujedno je jedna od vodećih kompanija na području Vukovarsko-srijemske županije, obrađuje više od 5000 ha zemlje, zapošljava više od 500 radnika te ulaže u razvoj i nove tehnologije.

„PIK Vinkovci imaju iznimno dobru i korektnu suradnju s više od 500 kooperanta godišnje s područja istočne Slavonije kao i cijele Hrvatske. Putem pet otkupnih centara koji strateški pokrivaju poljoprivrednu proizvodnju cijele Hrvatske, godišnje otkupe više od 20.000 tona voća i povrća. Ponosimo se našim doprinosom cjelovitom razvoju te očuvanju tradicijskih i prirodnih vrijednosti jer svakodnevno zadovoljavamo potrebe ljudi za kvalitetnom i lokalnom hranom na tržištu Hrvatske. U suradnji s Konzumom, našim postojećim i budućim kooperantima, koje ovim putem još jednom pozivamo da nam se pridruže, sigurno ćemo i dalje ispunjavati našu osnovnu poslovnu misiju, a to je isporuka kvalitetnih domaćih proizvoda svim našim kupcima“ – komentirao je inicijativu PIK-a Vinkovci Vlado Čondić Galiničić, izvršni direktor poljoprivrede Fortenova grupe.

Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe, pak, naglašava kako je Fortenova grupa u ovom projektu kroz PIK Vinkovce osigurala otkup, a kroz Konzumovu maloprodajnu mrežu, plasman hrvatskih poljoprivrednih proizvoda.

„Na taj način smo u ovim izazovnim trenucima, kroz ključne segmente našeg poslovanja napravili važnu poveznicu i platformu za očuvanje male hrvatske poljoprivredne proizvodnje. Ujedno smo još jednom pokazali našu ukupnu stratešku orijentaciju prema hrvatskoj proizvodnji i time dali važan doprinos budućnosti hrvatske poljoprivredne proizvodnje. Osiguravanjem alternativnog distribucijskog i prodajnog kanala, u okolnostima provođenja rigoroznih mjera prevencije širenja korona virusa, dokazujemo koliko su nam mali obiteljski poljoprivredni proizvođači i OPG-ovci važan poslovni partner. Uz to, šaljemo i poruku o vrijednostima koje dijelimo, a to su važnost kupnje hrvatskih proizvoda, usmjerenje na samodostatnost nacionalne i lokalne proizvodnje te jačanje domaćih lanaca opskrbe“ – rekao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe.

POZIV PIK-a VINKOVCI MALIM POLJOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA I OPG-ovima

Ključne poljoprivredne kulture koje će PIK Vinkovci otkupljivati su: lubenica, kupus, krumpir mladi, dinja, krastavac, salata Kristal, kelj, poriluk, rajčica, jabuka, tikvica, kupus crveni, grožđe, tikva, šparoga, peršin, blitva, luk, paprika, šljiva, celer, breskva, nektarina, kruška, češnjak, patlidžan, cikla, marelica, koraba, kukuruz šećerac, celer, trešnja, rotkvica, luk mladi itd.

Sav otkup voća i povrća realizirat će se prema unaprijed definiranim standardima kvalitete, a sa svim novim kooperantima će se napraviti ugovor o suradnji kojim će se definirati ugovorni odnosi. Sastavni dio svakog ugovora bit će i pravilnik o kvaliteti robe.

Otkupne stanice za kontakt:
Otkup Slavonija
Otkupni centar Lipovac, Cvjetno naselje bb, Lipovac
Otkupni centar Čeminac, Školska 5a, Čeminac

Otkup Dalmacija
Otkupni centar Polača, Industrijska zona Primat bb, Polača (kod Zadra)
Otkupni centar Kaštela, Trogirska cesta broj 5, Trogir

Otkup Zagreb
Otkupni centar Zagreb, Kelekova 47, Zagreb

Kontakt mail adresa za sve male proizvođače je: otkup@pik-vinkovci.hr, a kontakt broj za Dalmaciju i Zagreb je: 023 662 548, dok je za Slavoniju kontakt telefon: 032 270 084.

Tagovi: PIK Vinkovci, Fortenova grupa, Vlado Čondić Galiničić, voće, povrće, OPG-ovi, Konzum, Fabris Peruško
PROČITAJ I OVO
Izvršni direktor Emiratesa ispričao se nakon kaosa u Dubaiju: Moramo vratiti 30.000 kofera
ISPRIKA
Izvršni direktor Emiratesa ispričao se nakon kaosa u Dubaiju: Moramo vratiti 30.000 kofera
DUBAI - Izvršni direktor Emirates Airlinea objavio je pismo isprike kupcima tijekom vikenda nakon što su povijesne kiše u Ujedinjenim Arapskim Emiratima izazvale rekordne poplave i kaos u zračnoj luci u Dubaiju.
Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu
KARIJERE
Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu
OMIŠ – Andrija Topić imenovan je novim članom Uprave za akvizicije i integracije (CAIO) u Studencu i time učvrstio strateški smjer poslovanja jednog od vodećih hrvatskih maloprodajnih lanaca.
British American Tobacco najavio veliku investiciju u Mađarskoj
INVESTICIJE
British American Tobacco najavio veliku investiciju u Mađarskoj
BUDIMPEŠTA - British American Tobacco (BAT) uložit će 60 milijardi HUF, odnosno oko 152 milijuna eura, u osnivanje centra za proizvodnju bezdimnih proizvoda u Pečuhu, rekao je u petak ministar vanjskih poslova i trgovine Péter Szijjártó, prema izvješću agencije MTI.
Samsung uvodi šestodnevni radni tjedan za rukovoditelje
POTEZI
Samsung uvodi šestodnevni radni tjedan za rukovoditelje
SEUL - Južnokorejski Samsung ovog je tjedna uveo šestodnevni radni tjedan za direktore.
Schneider Electric u pregovorima o preuzimanju Bentley Systemsa
PREGOVORI
Schneider Electric u pregovorima o preuzimanju Bentley Systemsa
PARIZ - Francuski div za digitalnu transformaciju i automatizaciju upravljanja energijom Schneider Electric potvrdio je početak pregovora o preuzimanju američke softverske tvrtke Bentley Systems.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE