GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Petrokov preuzeo Armal od Nord grupe

Petrokov preuzeo Armal od Nord grupe
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.06.2023 / 14:55
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tvrtka Petrokov objavila je u petak kako je preuzela Armal od Nord grupe.

“Ovom strateškom akvizicijom tvrtka Petrokov nadopunjava svoj asortiman i najavljuje jače djelovanje u B2C segmentu poslovanja kroz brand Armal. Rastemo, širimo se i želimo imati veći udio na tržištu u Hrvatskoj, regiji, ali i Europi, a ovo je korak bliže prema tom cilju“, rekla je na današnjoj konferenciji za medije Simona Zavratnik, CEO i suvlasnica tvrtke Petrokov.

Petrokov d.o.o. već se 33 godine bavi prodajom opreme za grijanje, hlađenje te ugradbenu i sanitarnu opremu, kao i obnovljive izvore energije, dok je Nord Produkt poznat kao najveći hrvatski proizvođač namještaja za kuhinje i kupaonice, kade i slavine.

„Nastavljamo s investicijama na području Adria regije te investicijama u Sloveniju i Hrvatsku. Želimo se širiti, razvijati i nadopunjavati naš portfolio. Obitelj Schneider još je 2010. prisutna na hrvatskom tržištu, a od 2012. godine u tvrtki Petrokov. Današnjom akvizicijom proširujemo našu obitelj i poslovanje u Hrvatskoj“, istakla je Susanne Schneider, većinska vlasnica grupacije koju čine tvrtke Petrokov i Termotehnika.

„Naš Nord produkt, 2018. godine je kupio trgovačku marku Armal i vratio je na regionalno tržište u novom, modernijem i dizajnerski atraktivnom formatu. Izbor proizvoda koji je prije bio vezan isključivo za slavine, danas je upotpunjen širokom paletom proizvoda za opremanje kupaonice Armal. Kao i neke druge tvrtke, koje su stvarane unutar Nord Produkta, i Armal je pripremljen i strukturiran za prelazak u novo vlasništvo. Današnjim danom i potpisom ugovora s tvrtkom Petrokov završen je taj proces, koji će Armalu donijeti veliku prednost na tržištu kao i mogućnost širenja na druge segmente“, pojasnio je Stanko Birin, vlasnik Nord Produkta.

Povratak Armala na jugoistočnu regiju, komentirao je i Matej Cvetek, direktor Termotehnike Slovenija: „ Jako sam uzbuđen što se Armal pridružio našoj grupi iz više razloga. Prije svega svakako bih istaknuo poslovni aspekt. To nam omogućuje da se proširimo i damo novi poticaj za postizanje zajedničkih ciljeva, tj. naš rast i sve veća prisutnost na oba tržišta. Osobno vidim veliki potencijal u poduzeću Armal, jer sam odrastao u obitelji u kojoj su oba roditelja bila zaposlena u poduzeću Mariborska livarna, odakle Armal potječe.

Za kraj iz Petrokova su istaknuli kako ovo preuzimanje ima i emotivnu komponentu. Naime, tvrtka Armal potječe iz Maribora, rodnog grada direktorice Simone Zavratnik, koja je izjavila kako se Armal nakon burne povijesti vratio u poznate ruke.Tagovi: Petrokov, Armal, Nord grupa, Simona Zavratnik
PROČITAJ I OVO
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
VLASNIŠTVO
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
BEOGRAD - Srbijanski biznismen Miroslav Mišković službeno će preuzeti sarajevsku tvrtku Standard nekretnine, s obzirom da je ponuda koju je poslao prihvaćena.
Otvoren stečaj nad Varteksom
STEČAJ
Otvoren stečaj nad Varteksom
VARAŽDIN - Targovački sud u Varaždinu otvorio je danas stečaj Varteksa i za stečajnog upravitelja imenovao Tomislava Đuričina, a za 8. listopada zakazao je ročište na kojem će se ispitati tražbine vjerovnika i odlučivati o daljnjem tijeku postupka.
Končaru posao na Cipru vrijedan 13,7 milijuna eura
POSLOVI
Končaru posao na Cipru vrijedan 13,7 milijuna eura
ZAGREB - Končar je u četvrtak s Ciparskom Elektroprivredom (Electricity Authotrity of Cyprus – EAC) sklopio ugovor za rekonstrukciju energetskih postrojenja na Cipru, vrijedan 13,7 milijuna eura, objavio je Končar putem Zagrebačke burze.
Novartisova dobit u tromjesečju veća za milijardu dolara
SKOK
Novartisova dobit u tromjesečju veća za milijardu dolara
ŽENEVA - Švicarski farmaceutski div Novartis, koji je prisutan i u Sloveniji, u drugom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježio neto dobit od 3,2 milijarde dolara, u usporedbi s 2,2 milijarde dolara u istom razdoblju godinu ranije.
Nokia podbacila zbog pada potražnje iz Indije
DRUGI KVARTAL
Nokia podbacila zbog pada potražnje iz Indije
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia imao je teško drugo tromjesečje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE