GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

PepsiCo ponovno povećao očekivanja zbog poskupljenja proizvoda

PepsiCo ponovno povećao očekivanja zbog poskupljenja proizvoda
OPTIMIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.10.2023 / 08:18
Autor: SEEbiz / Momentum
ANALIZA - Američki proizvođač gaziranih pića i grickalica PepsiCo ponovno je podigao svoje izglede za tekuću poslovnu godinu, budući da je tvrtka rekla da nije primijetila negativne učinke supresiva apetita, špekulacija koje su nedavno poslale njezine dionice u snažan pad.

Tvrtka ne zanemaruje potencijalnu opasnost od lijekova koji su, prema upravi, "u vrlo ranoj fazi", prati taj trend i spremna je reagirati ako se potražnja prebaci na manje porcije ili manje kalorija. U razgovoru s analitičarima iz uprave rečeno je da tvrtka "prati rast ovih novih lijekova i njihov potencijalni utjecaj, ali da je on trenutno zanemariv".

Tvrtka je objavila rezultate bolje od očekivanih nakon što su potrošači ostali lojalni proizvodima unatoč višim cijenama, za koje je uprava rekla da su povećane u skladu s rastućim cijenama inputa koje tvrtka plaća. U segmentu pića količinska prodaja je stagnirala, dok je u segmentu grickalica i slatkiša zabilježen pad od 1,5 posto.

Organski rast prodaje iznosio je 8,8 posto, što je iznad konsenzusa od 8,3 posto, prvenstveno zahvaljujući rastu u regijama Europe (+13 posto) te Afrike, Bliskog istoka i jugoistočne Azije (+17 posto). Organski prihod jedinice Frito-Lay porastao je sedam posto, što je polovica rasta iz prethodnog tromjesečja, dok je sjevernoamerički segment pića, koji predstavlja ključni dio poslovanja, zabilježio organski rast od šest

Tagovi: PepsiCo, poskupljenje, inflacija
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE