GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pepco otvara dvije trgovinee u BiH

Pepco otvara dvije trgovinee u BiH
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.09.2023 / 08:30
Autor: SEEbiz / Novi list
SARAJEVO - Poljski maloprodajni lanac koji nudi odjeću za porodicu i proizvode za domaćinstvo otvorit će u jednom danu, 14. septembra, dvije prodavnice.

Time će ovaj prodajni lanac otvoriti još jedno tržište nakon što je krajem porošle godine obznanio planove o početku poslovanja u Bosni i Hercegovini.

Maloprodajni lanac će prve prodavnice otvoriti u TC Intershop, na adresi Kolodvorska 12 i trgovačkom centru West Gate na zapadnom ulazu u Sarajevo.

- Veoma smo uzbuđeni što ovog mjeseca otvaramo prve Pepco prodavnice u Sarajevu i jedna čekamo da dovedemo Pepco u Bosnu i Hercegovinu. S obećanjem kvaliteta, najboljih cijena na tržištu i visoko ocijenjenom korisničkom uslugom, uvjereni smo da će naša ponuda ispuniti očekivanja i potrebe kupaca, rekao je Tomislav Bekavac, regionalni direktor Pepca.

Pepco Grupacija stigla je bh. tržište nakon što je uspješno razvila poslovanje u Srbiji i Hrvatskoj otvorivši u obje zemlje više od 100 prodavnica. Rastući maloprodajni lanac ima 3.300 prodavnica u 18 zemalja Evrope sa više od 16 hiljada zaposlenih, a nudi širok spektar raznovrsnih proizvoda, uključujući odjeću za djecu i odrasle, modne dodatke, igračke, dekoracije, tekstil i predmete za domaćinstvo.

Grupa Pepco upravlja i diskontnim trgovačkim lancem Poundland, a ovih dana najavila je novu akviziciju.

Mediji su izvijestili da Pepco Group pregovara o preuzimanju trgovina britanskog porodičnog trgovačkog lanca Wilko koji je zapao u teškoće. Wilko ima 400 trgovina i 12.500 radnih mjesta, a Pepco ima namjeru preuzeti oko 100..

Tagovi: Pepco, Steinhoff International
PROČITAJ I OVO
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
PRITISCI
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
LONDON - Britanski farmaceutski koncern GlaxoSmithKline (GSK) u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario manju neto dobit, unatoč rastu prihoda.
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
SLABAŠNO
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
NEW YORK - Američki lanac kafića Starbucks pretrpio je pad prihoda i dobiti u prvom kvartalu ove godine, razočaravši analitičare. Istovremeno, tvrtka je snizila prognozu poslovanja za cijelu godinu, javljaju strane novinske agencije.
U Plivi dramatično smanjene plaće
PLAĆE
U Plivi dramatično smanjene plaće
ZAGREB - Najveća hrvatska farmaceutska kompanija, Pliva, zabilježila je, piše Danica.hr, prodaju od 730 milijuna eura, što je 11 posto više nego godinu prije, te profit od 80 milijuna eura, što je 28 posto manje u odnosu na prethodnu godinu.
Glovo odlazi iz Slovenije
ODLAZAK
Glovo odlazi iz Slovenije
LJUBLJANA - Glovo, tvrtka za dostavu hrane i ostalih proizvoda na kućnu adresu, napušta slovensko tržište. Španjolska tvrtka nudit će uslugu dostave u Sloveniji do 10. svibnja do 22 sata.
Dobit kompanija iz sastava MNSE10 indeksa 108,7 miliona eura
RAST
Dobit kompanija iz sastava MNSE10 indeksa 108,7 miliona eura
PODGORICA - Kompanije koje ulaze u sastav berzanskog indeksa MNSE10, ostvarile su na kraju prošle godine neto dobit od 108,7 miliona eura, pokazala je analiza Montenegroberze.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE