GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pegasus uvodi šest novih linija za regiju

Pegasus uvodi šest novih linija za regiju
LINIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.12.2023 / 08:30
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Turski niskotarifni avioprijevoznik, Pegasus Airlines sljedeće godine uvodi šest novih linija za tržišta bivše Jugoslavije. Kada je riječ o BiH, osim postojećih letova Sarajevo – Istanbul, od ljeta naredne godine uvodi i novu liniju Sarajevo – Antalija.

Nadopunjujući prethodno najavljene nove rute za Zagreb, Prištinu, Skoplje i Sarajevo, zračni prijevoznik će dodati dvije nove destinacije za Podgoricu počevši od februara iz Ankare i Izmira, pridružujući ih svojoj postojećoj liniji iz Istanbula. Do razvoja događaja dolazi manje od godinu dana nakon što je zračni prijevoznik dobio regulatorno odobrenje za početak letova za Crnu Goru.

Regulatorna pitanja, uređena strogim bilateralnim sporazumima koje Turska ima sa zemljama u regiji, uključujući pojedinačne sporazume o zračnom prometu sa svakom državom članicom unutar Evropske unije, još uvijek sprečavaju rast zrakoplovne kompanije na mnogim regionalnim tržištima, prenosi Ex-Yu Aviation News.

Glavni komercijalni direktor Pegasus Airlinesa, Onur Dedekoylu nedavno je rekao da kontinuirano razvijaju i šire ovu mrežu.

- Cilj nam je povećati promet do Turske, ali i naš tranzitni promet, kako bismo iskoristili naš geografski položaj, naglasio je.

Kako trenutno stvari stoji, sljedeće ljetne sezone Pegasus Airlines će imati do četrnaest letova sedmično za Skoplje, trinaest za Sarajevo, dvanaest za Podgoricu, do jedanaest za Prištinu, četiri za Beograd i dva za Zagreb.

Sveukupno, unutar tržišta bivše Jugoslavije, Pegasus Airlines će tokom nadolazeće ljetne sezone povećati broj letova za 42,1 posto u odnosu na 2023. godinu, dok će kapacitet porasti za 45,3 posto na gotovo 700.000 sjedišta.

Tagovi: Pegasus, Sarajevo, Beograd, Zagreb. Tivat
PROČITAJ I OVO
Perutnina ide u zajedničko ulaganje s albanskim Balfinom
JOINT VENTURE
Perutnina ide u zajedničko ulaganje s albanskim Balfinom
MOSKVA - Ukrajinsko antimonopolsko povjerenstvo (AMCU) dalo je u četvrtak dozvolu slovenskom proizvođaču peradi Perutnina Ptuj d.o.o., ogranku ukrajinske agrobiznis grupe MHP, i albanskoj Balkan Finance Investment Group sh.p.k. (Balfin) za osnivanje zajedničkog poduzeća Perutnina Ptuj Albania sh.p.k., izvijestili su ukrajinski mediji pozivajući se na web stranicu regulatora.
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
TERMINAL
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
DUBAI - U Dubaiju su započeli s izgradnjom novog terminala u međunarodnoj zračnoj luci Al Maktoum, za koji se, prema riječima čelnika emirata šeika Mohammeda bin Rashida al Maktouma, očekuje da će biti najveći na svijetu i koštat će gotovo 35 milijardi dolara.
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
LUKE
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
ZAGREB - U lukama nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu u 2023. je ostvareno 12,1 posto više ukupnih prihoda nego 2022. ili 161 milijun eura (bez PDV-a), od čega kao i ranijih godina najviše od iznajmljivanje vezova, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji pokazuju i pad broja plovila u tranzitu u tim lukama.
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE