GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pavao Vujnovac otkrio planove za Fortenovu

Pavao Vujnovac otkrio planove za Fortenovu
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.01.2024 / 19:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Najveći hrvatski poduzetnik Pavao Vujnovac izrazio je uvjerenje kako bi javna ponuda (IPO) dionica Fortenove grupe bila najbolje rješenje za budućnost te kompanije.

- Nakon IPO-a Fortenova ne bi imala većinskog vlasnika, ključno je da je vlasništvo raznoliko, da vlasnici dolaze iz različitih industrija. Za Fortenovu bi bila najbolja skupina snažnih, strateških ulagača koji poznaju regiju - izjavio je za Bloomberg Adriju Vujnovac koji je u tekućem vlasničkom restrukturiranju Fortenove izašao s ponudom da, kao pojedinačno najveći dioničar, uloži dodatni kapital u kompaniju i preuzme vlasništvo od ostalih dioničara koji su spremni prodati svoje udjele.

Govoreći o mogućem ‘tajmingu‘ IPO-a za Fortenovu Vujnovac je za Bloomberg Adriu iznio procjenu kako bi pripreme IPO mogle započeti čim se osigura refinanciranje tvrtkinog zajma od 1,2 milijarde eura, koji dospijeva u studenome ove godine.

- Ključni su pravi trenutak i dobra prezentacija - dodao je. Komentirajući refinanciranje duga Fortenove, Vujnovac je izrazio uvjerenje kako bi ‘refinanciranje tog duga bilo bi najbolje dogovoriti s regionalnim bankama. Fortenova, otkrio je, već pregovara s nekima od njih.

- Ne mislim da će biti problema s refinanciranjem. Mi smo najveći korporativni sustav u regiji. Nekoliko banaka je zainteresirano - poručio je većinski vlasnik Fortenove u intervjuu za Bloomberg Adriu. Prema istome izvoru, Vujnovac nije htio komentirati sudski spor s Gazpromom koji vodi njegova matična kompanija Prvo plinarsko društvo (PPD). Na pitanje osjeća li se novim Ivicom Todorićem zbog vlasništva nad velikim kompanijama kojim raspolaže, vlasnik PPD-a odgovorio je negativno, poručivši kako je Todorić pripadao jednoj generaciji hrvatskih poduzetnika, a on, ustvrdio je, pripada drugoj.

- Ja sam dio nove generacije hrvatskog poslovanja. Unatoč tome što imam odjel za filantropiju, nemam ambicija biti društvena ili politička figura. Fokusiram se na svoj rad - naglasio je Vujnovac.

Tagovi: VUJNOVAC, FORTENOVA, PPD, ENERGIA NATURALIS
PROČITAJ I OVO
Benetton u velikim financijskim problemima
GUBICI
Benetton u velikim financijskim problemima
TREVISO - Benetton niže gubitke pa obitelj osnivača priprema preustroj poslovanja i financijsku injekciju od 260 milijuna eura, rekla su dva upućena izvora.
T-Mobile preuzima bežično poslovanje US Cellulara za 4,4 milijarde dolara
AKVIZICIJE
T-Mobile preuzima bežično poslovanje US Cellulara za 4,4 milijarde dolara
NEW YORK - T-Mobile će kupiti gotovo sve bežične operacije regionalnog operatera United States Cellular u ugovoru procijenjenom na 4,4 milijarde dolara, priopćio je u utorak telekomunikacijski div.
Mađarski logistički div započeo godinu solidnim rastom prihoda
SOLIDNO
Mađarski logistički div započeo godinu solidnim rastom prihoda
BEOGRAD - Waberer's Grupa (Waberer's Group), vodeći pružalac usluga složene logistike u Mađarskoj i jedna od vodećih kompanija na mađarskoj berzi, sa ponosom je objavila značajno povećanje prihoda u prvom kvartalu 2024.
Otvoreno pismo sindikata Vladi: Tko će odgovarati za propuste u procesu dokapitalizacije Petrokemije?
PROPUSTI
Otvoreno pismo sindikata Vladi: Tko će odgovarati za propuste u procesu dokapitalizacije Petrokemije?
ZAGREB - Nakon dokapitalizacije u kojoj je, tvrde u sindikatu, država uplatila oko 12 milijua eura i potom pala s 45 na oko 20 posto vlasništva u Petrokemiji, Sindikat EKN je uputio otvoreno pismo Vladi i CERP-u u kojem zahtijeva „utvrđivanje odgovornosti i ispravljanje nedopustivnog propusta u procesu dokapitalizacije Petrokemije te žuran sastanak s ministrom poljoprivrede“
Telemach Hrvatska od 1. srpnja povećava cijene 7,2 posto
POSKUPLJENJA
Telemach Hrvatska od 1. srpnja povećava cijene 7,2 posto
ZAGREB - Telemach Hrvatska počeo je obavještavati korisnike da će od 1. srpnja ove godine primijeniti indeksnu klauzulu od 7,2 posto za povećanje iznosa mjesečnih naknada tarifnih paketa definiranih službenim cjenikom, potvrdili su u ponedjeljak Hini iz te telekom kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE