GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Patent Co. postaje deo RWA grupe

Patent Co. postaje deo RWA grupe
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.02.2022 / 10:01
Autor: SEEbiz
MIŠIĆEVO – Austrijska kompanija RWA Raiffeisen Ware Austria AG preuzela je srpsku kompaniju za proizvodnju stočne hrane Patent Co. sa sedištem u Mišićevu. Nakon odobrenja nadležnog antimonopolskog tela, zatvaranje je obavljeno 31. januara 2022. godine.

RWA Raiffeisen Ware Austria AG je austrijska berzanska korporacija sa sedištem u Korneuburgu kod Beča. To je veleprodajno i uslužno preduzeće magacinskih zadruga u Austriji. Istovremeno, to je investiciona grupa sa više od 40 podružnica u Austriji i odabranim susednim istočnoevropskim zemljama. Kroz strateški savez sa BayWa AG, RWA je deo međunarodne grupe za trgovinu i usluge. Kao uspešan konglomerat, aktivan je u pet poslovnih oblasti poljoprivrede, energetike, kuće i bašte, građevinskih materijala i tehnologije. RWA trenutno zapošljava 2.300 radnika. U 2021. ostvarila je promet od ~2,7 milijarde evra.

Grupa RWA je duboko ukorenjena u austrijskoj poljoprivredi. Sa Garant Tiernahrung i Agromedom, odlično je pozicionirana u segmentu stočne hrane i aditiva za stočnu hranu na austrijskom i međunarodnom tržištu. Sa tri proizvodne lokacije u Ašahu (Gornja Austrija), Pehlarnu (Donja Austrija) i Gracu (Štajerska), Garant je važan tržišni igrač u oblasti krmne mešavine za sve životinjske vrste uključujući ribu. Agromed je dobro zastupljen na svetskom tržištu sa dodacima ishrani za životinje. Ubuduće, međunarodno etablirana kompanija za proizvodnju hrane za životinje Patent Co., sa sedištem u Mišićevu, radiće sinergijski sa Garantom i Agromedom u smislu daljih inovacija i potencijala rasta, kao i mogućeg proširenja proizvodnje i portfolija.

„Preuzimanjem Patent Co., RWA čini značajan korak ka rastu u ključnim segmentima stočne hrane i aditiva za stočnu hranu. Uvereni smo da će kupovina dovesti do značajnog jačanja portfolija proizvoda i geografskog pozicioniranja u sektoru stočne hrane. Buduća saradnja će tako podići dalje važne potencijale za inovacije, rast i razvoj“, kaže generalni direktor RWA Reinhard Wolf.

„Zahvaljujući izuzetnom menadžmentu koji predvodi promene, više od 250 posvećenih članova tima, i uz podršku naših partnera Abris, stekli smo vodeću poziciju na lokalnim tržištima kao i prisustvo u 53 zemlje širom sveta. Sada, postajući deo RWA grupe, započinjemo stvaranje novih prilika, nastavljajući da gradimo poslovanje, fokusirajući se na istraživanje i dalji razvoj poslovanja“, reči su Perović Radivoja, izvršnog direktora kompanije Patent Co.

Patent Co. je međunarodno etablirana kompanija u oblasti stočne hrane sa sedištem u Mišićevu, koja prodaje potpune smeše, superkoncentrate i premikse u regionu Balkana. Sa aditivima za hranu, uspešno zastupljeni i na tržištu Evrope, Azije, Severne, Centralne i Latinske Amerike. Patent Co. zapošljava oko 280 radnika i ostvarila je promet od 64,8 miliona evra u 2020.

Tagovi: Patent Co, RWA grupa, Reinhard Wolf, Raiffeisen Ware Austria
PROČITAJ I OVO
United Group ne prodaje Telemach; ovo je plan
ODLUKE
United Group ne prodaje Telemach; ovo je plan
ZAGREB - Opovrgavajući medijska nagađanja da će zbog dugova koji joj dolaze na naplatu prodati telekomunikacijskog operatera Telemach, ‘United Grupa‘ danas nam je otkrila kako će ići na prenamjenu dijela imovine ‘Telemacha‘ kako bi povećala prihode Grupe.
Bosch sporije raste, ali planira potaknuti poslovanje u Kini
STRATEŠKI
Bosch sporije raste, ali planira potaknuti poslovanje u Kini
ESSEN - Njemačka tehnološka grupa Bosch želi nastaviti sa svojim poslovanjem u Kini unatoč raspravama o prevelikoj ovisnosti o pojedinačnim tržištima.
Viro nudi 8,91 eura po dionici kao kompenzaciju za odlazak s burze
PONUDA
Viro nudi 8,91 eura po dionici kao kompenzaciju za odlazak s burze
ZAGREB - Viro će ponuditi odštetu od 8,91 eura po dionici dioničarima koji se ne slažu s prijedlogom da se njegove dionice isključe sa Zagrebačke burze.
Istraživanje EIB-a: Hrvatske tvrtke smatraju da klimatske promjene negativno utječu na poslovanje
STAVOVI
Istraživanje EIB-a: Hrvatske tvrtke smatraju da klimatske promjene negativno utječu na poslovanje
ZAGREB - Europska investicijska banka (EIB) pokrenula je svoje godišnje istraživanje EIB-a o ulaganjima prigodom današnjeg događaja, koji je organiziran u suradnji s Hrvatskom narodnom bankom (HNB).
Petrol digitalizira svoje logističke procese
DIGITALIZACIJA
Petrol digitalizira svoje logističke procese
LJUBLJANA - Petrol planira u potpunosti automatizirati i digitalizirati svoje procese opskrbe energijom. Time će se, između ostalog, poboljšati iskorištenost spremnika, a naručitelji će dobiti točne informacije o rokovima isporuke. Projekt vrijedan 7,4 milijuna eura, koji će biti završen do kraja ožujka 2024. godine, dobio je i europska sredstva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE