GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ozbiljna talijanska investicija stiže u Labin

Ozbiljna talijanska investicija stiže u Labin
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.03.2021 / 20:27
Autor: SEEbiz
LABIN - Pietro Rossato, direktor operacija Carel Grupe i predsjednik Uprave Carel Adriatica, predstavio je u društvu direktora operacija za Hrvatsku Raffaelea Rossija i labinskog gradonačelnika Valtera Glavičića investiciju u novu tvornicu Carel Adriatica u Labinu.

Ta investicija vrijedna oko pet milijuna eura, koja će u novoj tvornici u sjevernom dijelu poslovne zone Vinež osigurati stotinjak novih radnih mjesta, dio je industrijske strategije Carel Grupe.

- Odluka da se još jedna tvornica izgradi upravo u Labinu donesena je zbog toga što smo ovdje uspostavili čvrste temelje za naše poslovanje te će ih biti jednostavno primijeniti i na povećane kapacitete. Nova tvornica će se prostirati na 5.200 četvornih metara i najvećim će dijelom biti namijenjena proizvodnji električnih panela i ovlaživača za koje imamo snažan plan rasta u Europi. Već smo prošle godine započeli premještati proizvodnju panela za naše europske kupce iz Italije u Hrvatsku i ta se važna odluka pokazala vrlo uspješnom. U tijeku su prve aktivnosti vezane za izgradnju nove tvornice te očekujemo da ćemo ih uz podršku lokalne zajednice realizirati do početka sljedeće godine. Kada tvornica bude u funkciji, planiramo zaposliti do 100 novih zaposlenika, uz već više od 200 zaposlenih u postojećoj tvornici, rekao je Rossato.

Rossi je naglasio da je izgradnja nove tvornice u Labinu trenutno najveća Carelova investicija za povećanje kapaciteta u Europi, zbog čega im je vrlo važno da bude uspješna, piše Glas Istre.

- Pogodnost za naše kupce biti će ta da će ovdje moći naručivati veliku kolekciju naših proizvoda. Planiramo da nova tvornica ima i showroom kako bismo ojačali vezu s tržištem. Na ovaj način kupac će moći posjetiti tvornicu, razgledati proizvodnju i čitav raspon proizvoda koji se u njoj proizvode. Planiramo da će se tvornice u Labinu, kad budu potpuno funkcionalne, po kapacitetu izjednačiti s tvornicom u našem sjedištu, što znači da je i sa strateške strane ova investicija iznimno važna. Nova tvornica pružit će nam priliku da i dalje doprinosimo lokalnoj zajednici, prvenstveno zbog radnih mjesta koja će se otvoriti i omogućiti našim postojećim zaposlenicima da se razvijaju i napreduju, ali i onima koji se trenutno školuju i koji bi mogli kod nas stvarati svoju budućnost, kazao je Rossi.

Labinski gradonačelnik Valter Glavičić vrlo je zadovoljan novim ulaganjem talijanske tvrtke u Labin pohvalivši dosadašnju suradnju i njihov odnos prema lokalnoj zajednici, posebno u području u kojem su građani Labina najsenzibilniji, a to su djeca i zdravlje.

- Investicija tvrtke Carel najbolja je moguća potvrda povjerenja između lokalne zajednice i investitora kao i kvalitete labinske poslovne zone. Izrazito sam zadovoljan na suradnji koja traje i koja se nastavlja. Grad Labin će kao i za sve ranije investicije u poslovnoj zoni i ovoga puta iz sredstava plaćenog komunalnog doprinosa investitora izgraditi potrebnu infrastrukturu, a to je pristupna cesta, odvodnja oborinske vode, javna rasvjeta i pločnik, izjavio je gradonačelnik te je najavio da će već idućeg tjedna početi radovi na izgradnji komunalne infrastrukture koji će potrajati do sredine lipnja.

Tagovi: Istra, Carel Grupa, Carel Adriatic, Valter Glavičić, Pietro Rossato
PROČITAJ I OVO
Planteu više nije član Uprave Mercatora
ODLUKE
Planteu više nije član Uprave Mercatora
LJUBLJANA - Slovenska vlada je udovoljila zahtjevu Mercatora i razriješila Gregora Planteua kao izvanrednog člana Uprave ove kompanije.
Franck Beestro – projekt usmjeren na zaštitu ekosustava i pčelinjih zajednica
PROJEKTI
Franck Beestro – projekt usmjeren na zaštitu ekosustava i pčelinjih zajednica
ZAGREB – Uz podršku Hrvatskog pčelarskog saveza, Franck ovim projektom želi podići svijest o važnosti pčela za život na Zemlji te svoje potrošače i širu javnost potaknuti da daju svoj doprinos u očuvanju prirodnih resursa i zaštiti ovih dragocjenih oprašivača.
Sveti Petar u Šumi: Otvorena prva hrvatska Kuća od kobasica
GASTRO
Sveti Petar u Šumi: Otvorena prva hrvatska Kuća od kobasica
SVETI PETAR U ŠUMI - Prva hrvatska Kuća od kobasica, jedinstveni projekt vrijedan 3,5 milijuna kuna, svečano je otvorena u četvrtak u općini Sveti Petar u Šumi nedaleko Pazina u nazočnosti ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataše Tramišak.
Jacek Olczak novi generalni direktor Philip Morris Interationala
KARIJERE
Jacek Olczak novi generalni direktor Philip Morris Interationala
NEW YORK - Na godišnjoj Skupštini dioničara održanoj 5. svibnja 2021. godine za novog generalnog direktora kompanije Philip Morris International Inc. (PMI) imenovan je Jacek Olczak, dosadašnji generalni direktor operacija (Chief Operating Officer) kompanije.
Cjepivo bi Moderni trebalo donijeti 19,2 mlrd dolara prihoda
ENORMNO
Cjepivo bi Moderni trebalo donijeti 19,2 mlrd dolara prihoda
NEW YORK - Američka farmaceutska kompanija Moderna izvijestila je u četvrtak da u ovoj godini očekuje 19,2 milijarde dolara prihoda od cjepiva protiv Covida-19, a prvo je tromjesečje zaključila s dobiti prvi puta otkada je osnovana.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE