GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ovo je popis najpopularnijih trgovina prehranom u Njemačkoj

Ovo je popis najpopularnijih trgovina prehranom u Njemačkoj
TRGOVINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.02.2021 / 08:02
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Tvrtka za istraživanje tržišta Splendid Research je provela istraživanje i ustanovila koje su najpopularnije trgovine prehrane u Njemačkoj.

U prvih deset najpopularnijih prehrambenih trgovina nalazi se Rewe, Lidl, Edeka, Kaufland, Aldi Süd. Aldi Nord, Netto, Penny, Real, Norma.

Prema tom istraživanju najpopularnija prehrambena trgovina je Rewe. S rezultatom 69,5 bodova (bilo je moguće 100 bodova), Rewe je na vrhu popisa najpopularnijih trgovina prehrane.

Tvrtka sa sjedištem u Kölnu ne samo da ima drugu najvišu razinu svijesti među njemačkom populacijom s 94,8 posto, već postiže i drugu najbolju ocjenu u pogledu ukupnog imidža marke sa 73,3 boda.

Prema istraživanju Splendid Research, imidž marke sastoji se od deset različitih stavki, a Rewe se među ispitanicima ponajprije ističe u ocjeni visoke kvalitete (76,3 boda), kontinuiranog razvoja (70,1 bodova) i atraktivnosti (70,4 boda).

Na drugom je mjestu Lidl.

Prošlogodišnji pobjednici Lidl (68,7 bodova) i Edeka (65,9 bodova) u maloj su razlici u ukupnom poretku na drugom i trećem mjestu.

Anketirane osobe Lidl doživljavaju kao marku s vrlo dobrim omjerom cijene i performansi (78,1 bodova), s kojom se mnogi mogu dobro identificirati (64,0 boda). Uz to, diskont ima najvišu razinu svijesti među stanovništvom (95,3 posto).

Edeka je također osigurala svoje mjesto u top 3 zahvaljujući visokoj kvaliteti (73,4 posto). Tvrtka postiže jedinstvenost (62,1 bodova), s druge strane, omjer cijene i učinka ocijenjen je s 57,2 boda, prema Splendid Researchu. Na ljestvici popularnosti Edeka je trenutačno tek na trećem mjestu iza Lidla i Rewea s 93,8 posto.

S ukupnim rezultatom od 62,9 bodova, Kaufland je ispred dva Aldija u anketi i zauzima pristojno četvrto mjesto.

U anketama su Aldi Süd i Aldi Nord ušli na 5. i 6. mjesto. Odlučujući faktor za bolji učinak bila je i viša razina svijesti (Süd: 87,3 posto, Nord: 82,8 posto) i značajno viša razina identifikacije s markom (Süd: 64,4 boda, Nord: 60,1 bod).

Nakon toga slijedi Netto s ukupnim rezultatom 58,2 boda. Diskont, koji je dio Edeka Grupe, do kraja 2019. godine imao je ukupno 4.273 poslovnice i tako je imao najveću mrežu poslovnica u Njemačkoj, neposredno ispred Aldija (Aldi Nord & Aldi Süd) s 4.240 poslovnica.

Penny je na osmom mjestu s 54,0 boda. Na devetom mjestu popularnih trgovina je Real čije su 92 podružnice prodane Kauflandu. Deseto mjesto zauzima Norma s 43,7 bodova, piše FenixMagazin.

Tagovi: Rewe, Lidl, Edeka, Kaufland, Aldi Süd. Aldi Nord, Netto, Penny, Real, Norma, trgovina, njemačka trgovina
PROČITAJ I OVO
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
PODUZETNIŠTVO
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
ZAGREB – U sklopu panel rasprave „Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs“, održanoj na Veleučilištu Edward Bernays, osnivač i predsjednik Uprave JGL-a Ivo Usmiani te Berislav Horvat, Country Managing Partner i voditelj Odjela revizije u EY Hrvatska s okupljenima su podijelili tajne poduzetničkog uspjeha i efektivnog vodstva.
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LETOVI
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LJUBLJANA - U Zračnoj luci Jožeta Pučnika u Ljubljani juler je obilježena uspostava nove zračne veze s glavnim gradom Latvije Rigom koju je uspostavio zračni prijevoznik airBaltic.
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE