GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ovo je deset tvrtki koje su dobile najveće državne potpore

Ovo je deset tvrtki koje su dobile najveće državne potpore
POTPORE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2020 / 11:34
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Jučer objavljeno izvješće o potporama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje donosi i nekoliko zanimljivih podataka.

Najveći iznos potpore dobila je Valamar Riviera, preko 8,2 milijuna kuna. slijedi Boxmark Leather koji je primio 7,4 milijuna kuna, dok je na trećem mjestu Pevec koji je primio preko 5,9 milijuna kuna.

Zanimljivo, među deset najvećih nalaze se čak tri turističke tvrtke. Osim spomenutog Valamara, tu su i Maistra na petom i Plava laguna na šestom mjestu s preko 4,17 milijuna kuna potpore.

Mlinar je primio četvrti najveći iznos potpore - 5,6 milijuna kuna. Na listi deset najvećih još su AD Plastik (5,09 milijuna kuna) Globalna hrana (4,02 milijuna kuna), Alca Zagreb (3,87 milijuna kuna) i Crodux Derivati Dva (gotovo 3,67 milijuna kuna).

Najveći iznos potpore po zaposleniku je dobio obrt za građevinarstvo "Završni radovi Pavlović" i to ukupno 43,250 kuna.

Daleko najmanji iznos potpore po zaposleniku, svega 138.30 kuna po zaposleniku je dobila tvrtka "Centar Kovačić" koji su za svojih 47 zaposlenika dobili ukupno 6,500kn, dakle 2 mjesečne potpore po zaposleniku u ožujku.

Mjera potpore u visini minimalne plaće, od 3.250 kuna neto, uz pripajajuće poreze i doprinose, odnosi se na 484.992 zaposlenih. Ukupno je isplaćeno 1,55 milijardi kuna.

Tagovi: Valamar Riviera, državne potpore, Završni radovi Pavlović, Maistra, Plava laguna, Pevex, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Boxmark Leather, Crodux Derivati Dva, Crodux, Mlinar
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE