GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Otvara se novi hotel u centru grada ispunjen umjetnošću Borisa Bućana

Otvara se novi hotel u centru grada ispunjen umjetnošću Borisa Bućana
HOTELI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.09.2023 / 14:06
Autor: SEEbiz
ZAGREB - art'otel Zagreb će početkom listopada imati svoj debut uz rad pokojnog slikara i grafičkog dizajnera Borisa Bućana. Prvi art'otel u Zagrebu i Hrvatskoj otvara uskoro hotelska grupacija Arena Hospitality Group u centru grada.

Ovo je trenutno peti hotel u Europi pod hotelskim brendom art'otel, koji je uvijek smješten u kozmopolitskim središtima diljem Europe, dok su još 2 art'otela pred otvaranjem. Riječ je o suvremenoj skupini hotela, jedinstvenog koncepta u kojima je izniman arhitektonski stil sljubljen s umjetnički nadahnutim interijerima. Umjetnički koncept art'otela Zagreb predstavit će originalni rad Borisa Bućana. Dirljiva zadnja kolekcija njegove životne kreativnosti koja je obilježila cijeli njegov vijek, goste dočekuje na samom ulazu u hotel, a gosti hotela moći će uživati u inspiraciji koju ovo veliko djelo poznatog umjetnika izaziva u ljubiteljima umjetnosti.

art'otel Zagreb je smješten u samom srcu grada, unutar zgrade Židovske liturgijske općine, zgrade koja je izgrađena od strane priznatih arhitekata Freudenreich & Deutsch 1928. godine. Zgrada u kojem se nalazi art'otel jedna je od najljepših primjera zagrebačke Art Déco arhitekture. Hotel ima 110 soba, dojmljiv i poseban panazijski restoran i bar Yezi, 4 sobe za poslovne sastanke, spa, unutarnji bazen, te rooftop bar, koji se planira otvoriti 2024. godine. Srž brenda art'otel čini sama umjetnost. Svaki hotel izlaže zbirku originalnih djela oblikovanih ili posebno odabranih za svaki pojedini art’otel, što svakog od njih čini jedinstvenom umjetničkom galerijom. Brendom art’otel, koji se u potpunosti razlikuje od tradicionalnih hotela, Arena Hospitality Group ponovo uvodi jedan novi internacionalni hotelski brand na područje Hrvatske. Tako je i prije godinu dana otvoren Grand Hotel brioni Pula a Radisson Collection Hotel. art'otel Zagreb je savršen spoj umjetnosti, dizajna i gostoprimstva i svoja vrata otvara gostima početkom listopada. Moderno uređenje unutar stare jezgre grada, u zgradi koja se s velikom pažnjom restaurirala, uz odličnu gastronomsku ponudu i fokus na gostoprimstvu, ovaj će poseban koncept gradskog hotela učiniti prepoznatljivim mjestom za smještaj domaćih i stranih gostiju.

Umjetnički koncept hotela, dizajniran od strane nagrađivanog studija za dizajn interijera Digital Space, sadrži originalna djela Borisa Bućana. Odajući počast Bućanovom zadivljujućem kreativnom putovanju, art'otel Zagreb predstavlja platno kojim se ljudi mogu povezati s umjetnikovim nasljeđem stvarajući emotivnu vezu s njegovim osebujnim izričajem. Rođen u Zagrebu, Bućan pripada New Art Practice generaciji umjetnika koji su se zainteresirali za kombiniranje vizualne umjetnosti s novim tehnologijama kao što su fotografija, polaroidi, fotokopije, film, video i grafički dizajn. Bućanov rad svjetski je iznimno cijenjen, izlagao je u MoMA-i i Tate-u, a sada je njegov odvažan i raznobojni, osebujni stil prikazan kroz art'otel Zagreb pretvarajući hotel u živuću galeriju i jedinstven hommage njegovoj slavnoj karijeri.

art'otel Zagreb će pružiti potpuno iskustvo uživanja svojim gostima u umjetnosti kroz djela Borisa Bućana, gastronomiji vrhunskih chefova i ljepoti moderno uređenog hotela, gdje se pazilo na sve detalje i ponudi koja zadovoljava sve potrebe gostiju hotela u centru grada.

Osim umjetničke strane koja će hotel istaknuti u ponudi jer nešto slično ne postoji u Hrvatskoj i okolici, mnogi će se uputiti u art'otel Zagreb zbog gastro ponude. Yezi Zagreb je restoran pan-azijske kuhinje koji se nalazi u sklopu hotela i svojim gostima će priuštiti poseban fine dining osjećaj kakav nisu imali priliku doživjeti u Zagrebu. U modernom interijeru Yezi restorana, gosti će svakim dolaskom slaviti lijepe trenutke i uljepšati svakodnevicu kroz okuse moderne azijske kuhinje, miksologije, najboljih čajeva na svijetu i najfinijih europskih slastica. Glavni chef grupe je Werner Seebach, kojem se pridružio izvršni chef Dino Knežević, uz etabliranog dim sum chefa Tom Tian Hau Lowa koji je od početka uz Wernera. Uz vrhunski tim chefova goste očekuje jelovnik prepun dim suma, sashimi salata, yakitorija i drugih poznatih jela panazijske kuhinje, a psoebna posvećenost će biti na degustacijskom meniju i samoj prezentaciji.

art'otelov rooftop bar s kojeg se pruža pogled na cijeli grad, otvara se na proljeće 2024. godine i nadopunit će ponudu ovog jedinsvenog, gradskog hotela. Gosti će moći uživati u najboljim koktelima i upariranim zalogajima, pažljivo odabranim detaljima iz jelovnika uz panoramski pogled na Zagreb za nezaboravan doživljaj. Za sve poslovne obaveze, sastanke i radionice, art'otel ima i četiri moderno i ugodno opremljene sobe za poslovne sastanke na najvišem katu u kojima će svaki sastanak biti produktivan i efiksan. Spa dio hotela je potpuno opremljen kako bi pružio gostima odmor, opuštanje i uživanje u raznovrsnom izboru masaža, kupki i rituala koje nudi renomirani brend Gemology, dvije saune, a za aktivan odmor tu je teretana opremljena Technogym spravama. Gostima je na raspolaganju i unutarnji bazen koji čini ponudu spa zone savršenom za početak ili kraj dana.

art'otel brend uskoro pozdravlja i otvorenje dva nova umjetnička koncepta hotela art'otel London Hoxton i art'otel Rim u 2024. čime se uzbudljiva nova era art'otela nastavlja. Više o novom hotelu koji se uskoro otvara u centru Zagreba na art'otel Zagreb

Tagovi: artotel, Boris Bućan, Arena Hospitality Group
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE