GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Odobren najam novih pogona mostarskog Aluminija izraelskom MT Abraham group

Odobren najam novih pogona mostarskog Aluminija izraelskom MT Abraham group
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.09.2021 / 18:20
Autor: SEEbiz / H
MOSTAR - Skupština dioničara mostarskog Aluminija odobrila je u petak davanje pogona tvornice Anoda u najam Aluminij Industriju u vlasništvu izraelske grupacije MT Abraham Group, koja je od studenog prošle godine započela oživljavanje proizvodnje u tom nekadašnjem mostarskom gigantu.

Predsjednik Nadzornog odbora Aluminija Zdenko Klepić izjavio je kako je skupština na kojoj su sudjelovali predstavnici suvlasnika Vlade Federacije BiH i malih dioničara – radnika, koji imaju po 44 posto dionica, te Vlade RH koja je vlasnik 12-postotnog udjela, gotovo jednoglasno podržali davanje u najam tvornice Anoda izraelskoj kompaniji.

"Nakon Ljevaonice, koja je pokrenuta u studenom prošle godine te je do sada angažirano oko 250 ljudi, sada se kreće s drugom fazom, odnosno oživljavanjem pogona Anoda. To znači novo zapošljavanje", izjavio je Klepić.

Po njegovim riječima, očekuje se angažiranje novih između pedeset i osamdeset radnika u Anodama, uglavnom onih koji su radili u Aluminiju do njegova gašenja u srpnju 2019. godine.

Prema planu, najprije će se provjeriti stanje u tvornici Anoda, provesti probni rad, te nakon toga pokrenuti proizvodnju u tim pogonima.

Tvornica Anoda je nekada predstavljala sastavni dio tehnološkog procesa proizvodnje metala aluminija u mostarskoj kompaniji.

Aluminij iz Mostara je prestao s radom u ljeto 2019. godine nakon što su gubitci i dugovanja premašila 220 milijuna eura.

MT Abraham Group je preko kompanije Aluminij Industrija djelomično obnovio proizvodnju u mostarskom Aluminiju, u pogonima Ljevaonice u studenom prošle godine. Od nekadašnjih oko 900 radnika koliko je radilo u Aluminiju, nakon pokretanja proizvodnje u Ljevaonici ponovno je angažirano njih 250.

Tagovi: MT Abraham group, Zdenko Klepić, Aluminij, Aluminij Mostar
PROČITAJ I OVO
Ryanair u zimi spaja Zagreb s 24 linije prema Europi
SPAJANJE
Ryanair u zimi spaja Zagreb s 24 linije prema Europi
ZAGREB - Niskotarifni zračni prijevoznik Ryanair u zimskom redu letenja Zagreb će s 24 linije povezivati s europskim odredištima u 16 zemalja, a u prosincu će u zagrebačku bazu uvesti i treći zrakoplov, pri čemu očekuje do ljeta iduće godine oko milijun putnika na svim linijama, najavio je u utorak u Zagrebu predsjednik Uprave Ryanaira Michael O'Leary.
Raspisan natječaj za predsjednika HGK
HGK
Raspisan natječaj za predsjednika HGK
ZAGREB - Upravni odbor Hrvatske gospodarske komore (HGK) objavio je u utorak javni poziv za izbor predsjednika HGK za četverogodišnje mandatno razdoblje, a zainteresirani prijave mogu poslati u idućih sedam dana, čemu uz ostalo trebaju predložiti i prijedlog programa razvoja HGK za razdoblje 2022.-2026.
Hrvatski Telekom osvojio Ookla i umlaut nagrade za najbolju mobilnu mrežu
NAGRADA
Hrvatski Telekom osvojio Ookla i umlaut nagrade za najbolju mobilnu mrežu
ZAGREB - Treći put zaredom mobilna mreža Hrvatskog Telekoma potvrđena je kao najbolja te je osvojila Ookla® Speedtest Awards™ nagrade za 'Najbolju mobilnu mrežu' (Best Mobile Network), 'Najbržu mobilnu mrežu' (Fastest Mobile Network) i za 'Najbolju mobilnu pokrivenost' (Best Coverage Award) u Hrvatskoj.
Zaba kreditira Arena Hospitality Group
LIKVIDNOST
Zaba kreditira Arena Hospitality Group
ZAGREB - Arena Hospitality Group objavila je da je danas zaključila novi ugovor o dugoročnom kreditu za financiranje obrtnih sredstava za likvidnost sa Zagrebačkom bankom d.d. u ukupnom iznosu 150.000.000 kuna i to u sklopu HBOR-ovog Programa osiguranja portfelja kredita za likvidnost izvoznika povezanog s Covid-19 mjerama potpore.
Fini dodijeljeno bespovratnih 12 milijuna kuna za nadogradnju sustava eFondova
PROJEKTI
Fini dodijeljeno bespovratnih 12 milijuna kuna za nadogradnju sustava eFondova
ZAGREB - Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) i Financijska agencija (Fina) sklopili su u ponedjeljak ugovor o dodjeli bespovratnih gotovo 12 milijuna kuna za projekt “Održavanje i nadogradnja sustava eFondovi”, priopćeno je iz Ministarstva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE