GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Odgođena stečajna ročišta za 11 Brodosplitovih tvrtki

Odgođena stečajna ročišta za 11 Brodosplitovih tvrtki
ODGODA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.04.2022 / 17:23
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Na splitskom Trgovačkom sudu danas su odgođena ročišta za 11 društava iz sastava Brodograđevne industrije Split (BIS) i to za 40 dana, tijekom kojih se predviđa da bi potraživanja trebala biti plaćena.

Danas je za 11 društava održano očitovanje o prijedlozima za otvaranje stečajnih postupaka, a ročište je odgođeno za 40 dana. Razlog tomu je što splitsko brodogradilište ima potraživanja prema Republici Hrvatskoj i kako sada stvari stoje u tim postupcima i predlagatelji i dužnici sve žele okončati mirnom nagodbom, odnosno ostavljeno im je dovoljno vremena da plate svoje dugove.

Riječ je o tvrtkama Cjevarska izrada, Brodosplit-računovodstvo i financije, Zaštita trupa od korozije, Izrada alata, Boja-trup, Brodosplit montaža, Bravarski segmenti, Trup inženjering, Nerazorna ispitivanja, Interijeri i završni radovi te Informatički sustavi.

Splitski trgovački sud zaprimio je ukupno 27 prijedloga za otvaranje stečajnih postupaka nad društvima koja su povezana sa Brodograđevnom industrijom Split, od kojih su dva odbačena jer ne postoje presumpcije postojanja stečajnih razloga.

Za 25 su društva pokrenuti postupci radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečajnih postupaka te su u odnosu na njih 12 prethodno održana ročišta radi očitovanja o prijedlozima za otvaranje stečajnih postupaka od kojih su četiri odgođena za 45 dana, a u odnosu na njih osam su određene mjere osiguranja i imenovani privremeni stečajni upravitelji.

Na ukupno 25 prijedloga za otvaranje stečajnog postupka društava iz sastava BIS- a radi troje sudaca Trgovačkog suda Split i to Ana Golub Gruić, Katarina Mikulić i Ivan Čulić.

Sljedeća su ročišta radi raspravljanja o pretpostavkama za otvaranje stečaja zakazana za 26. svibnja.

Otvaranje stečaja silom zakona predložila je Financijska agencija (FINA) nakon što je utvrdila neplaćena dugovanja starija od 120 dana.

U Brodosplitu su za Hinu rekli da dio njihovih društava ima dug prema državi za poreze i doprinose u iznosu od oko 30 milijuna kuna. Kažu da su državi predlagali nagodbu kojom bi se taj dug prebio s njihovim potraživanjem od države za neopravdano ovršeno javno davanje-koncesijsku naknadu za razdoblje prije preuzimanja. Sukladno planu restruktuiranja drže kako nisu dužni plaćati stare dugove brodogradilišta, te dodaju da im je od države prilikom kupoprodajnog ugovora pisano potvrđeno da dugova nema, no ipak su ih ovršili za iznos za tada otprilike 24 milijuna kuna s kamatama od preko 30 milijuna kuna.

Tagovi: Brodosplit, Tomislav Debeljak, Cjevarska izrada, Brodosplit-računovodstvo i financije, Zaštita trupa od korozije, Izrada alata, Boja-trup, Brodosplit montaža, DIV grupa, VTB bank
PROČITAJ I OVO
Vrijeme curi za Brodosplit: Debeljak pokušava pronaći spas u SAD-u
IMA LI SPASA?
Vrijeme curi za Brodosplit: Debeljak pokušava pronaći spas u SAD-u
SPLIT - Počelo je odbrojavanje - sud 16. prosinca odlučuje o stečaju Brodosplita! Hoće li se Tomislav Debeljak ponovno izvući u posljednji trenutak i osigurati sredstva za deblokadu tvrtke?
Telekom Srbija dividendu isplaćuje 22. decembra
DIVIDENDA
Telekom Srbija dividendu isplaćuje 22. decembra
BEOGRAD – Telekom Srbija obavestio je da će dividenda od 8,4 dinara po akciji biti isplaćena 22. decembra.
United Media preuzela slovensku kompaniju Adria Media
AKVIZICIJE
United Media preuzela slovensku kompaniju Adria Media
ZAGREB - United Media, vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Europi, priopćila je da je postala većinski vlasnik slovenske medijske kuće Adria Media Ljubljana.
Hrvatska pošta nije odobrila žig Josipa Broza Tita
POTEZI
Hrvatska pošta nije odobrila žig Josipa Broza Tita
ZAGREB - Hrvatska pošta (HP) nije odobrila izradu prigodnog žiga s likom Josipa Broza Tita što je bio zahtjev Saveza antifašističkih boraca i antifašista (SABA RH) i Saveza društava Josip Broz Tito Hrvatske za filatelističku izložbu u sklopu obilježavanja 130. obljetnice Titova rođenja.
Alketbi pokušao pokrenuti registraciju vlasništva, Fortenova mu i dalje ne daje pravo glasa
TRILER
Alketbi pokušao pokrenuti registraciju vlasništva, Fortenova mu i dalje ne daje pravo glasa
ZAGREB - Uzbudljiv poslovni triler kroz koji prolazi najveći poslovni sustav u Hrvatskoj - Fortenova - dobio je novi nastavak, piše u subotu Jutarnji list.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE