GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novo Nordisk preuzima Cardior Pharmaceuticals

Novo Nordisk preuzima Cardior Pharmaceuticals
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2024 / 18:26
Autor: SEEbiz / DPA
KOPENHAGEN - Danska farmaceutska tvrtka Novo Nordisk priopćila je da je pristala preuzeti biotehnološku tvrtku Cardior Pharmaceuticals sa sjedištem u Hannoveru u Njemačkoj za iznos do 1,03 milijarde eura (1,01 milijardu dolara), prema zajedničkoj objavi objavljenoj u ponedjeljak.

Novo Nordisk, poznat prvenstveno po svom poslovanju s dijabetesom i lijekovima za mršavljenje Wegovy i Ozempic, namjerava ojačati svoju prisutnost na području kardiovaskularnih bolesti.

Fokus je posebno na obećavajućem lijeku tvrtke Cardior za zatajenje srca.

Cardior je osnovan 2016. kao spin-off Medicinskog fakulteta u Hannoveru. Terapija srčanih oboljenja koju je razvilo novoosnovano društvo trenutno je u fazi II ispitivanja.

Novo Nordisk je sada idealan partner "za ubrzavanje našeg razvojnog programa u kasnoj fazi, uključujući kroz veće registracijske studije", rekla je izvršna direktorica i suosnivačica Cardiora Claudia Ulbrich, prema priopćenju za javnost.

Cilj je zajednički dovesti lijek u promet. Završetak preuzimanja očekuje se u drugom kvartalu, navodi se u priopćenju.

Novo Nordisk, poznat desetljećima po svom poslovanju s dijabetesom, postao je jedna od najvrjednijih uvrštenih tvrtki na svijetu zahvaljujući procvatu koji okružuje lijekove za mršavljenje Wegovy i Ozempic.

Tagovi: Novo Nordisk, Cardior Pharmaceuticals
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE