GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nova uprava Hrvatske obrtničke komore u Banskim dvorima

Nova uprava Hrvatske obrtničke komore u Banskim dvorima
HOK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.05.2023 / 19:24
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predstavnici Hrvatske obrtničke komore na čelu s predsjednikom Daliborom Kratohvilom održali su u petak, 19. svibnja 2023. u Banskim dvorima radni sastanak s predsjednikom Vlade RH Andrejom Plenkovićem sa suradnicima i ministrima Olegom Butkovićem, Davorom Filipovićem, Markom Primorcem i Šimom Erlićem.

Predsjednik HOK-a Kratohvil istaknuo je angažman Vlade i pohvalio pakete mjere koje su omogućile nastavak rada velikom broju obrtnika, a zatražen je i nastavak sudjelovanja predstavnika HOK-a u povjerenstvima i radnim skupinama ministarstava za izradu zakonodavnih prijedloga i propisa, u cilju što je moguće snažnijeg zastupanja interesa obrtnika.

Jedna od ključnih tema sastanka je bio međuresorni projekt „Majstorske škole“,koji je prepoznajući probleme tržišta rada, pokrenula Hrvatska obrtnička komora u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom te uz potporu Vlade i nadležnih ministarstava. Projekt predstavlja socijalnu inovaciju na tržištu rada, zamišljen je kao multifunkcionalni centar s najsuvremenijom opremom koji ima za cilj stjecanje stručnih i teorijskih znanja i praktičnih vještina primjerenih majstorskoj razini u kontekstu zelene i digitalne tranzicije. Najvažnije od svega, „Majstorska škola“ će omogućiti visoki stupanj kvalitete obrazovanja majstora iz cijele Hrvatske i bržu aktivaciju mladih na tržištu rada. Na sastanku je dogovoren nastavak dijaloga između Hrvatske obrtničke komore i resornih ministarstava, kako bi projekt bio utemeljen na stvarnim potrebama tržišta, čim prije realiziran i dugoročno održiv.

Premijer Plenković je naglasio podršku ove Vlade tom projektu, kao i partnerstvo s HOK-om pri uočavanju i rješavanju svih problema hrvatskih obrtnika, a čemu i prilog govori rast broja obrtnika na više od 105 tisuća.

Naime, u proteklih pet godina broj obrta je narastao za 33,8% odnosno za 26.683 obrta. Samo gledajući travanj prošle godine, broj obrta veći je za 7.190 obrta ili 7,3%, a obrti zapošljavaju čak 7.339 novih obrtnika i radnika odnosno njih 207.263 ukupno.

Tagovi: hRVATSKA OBRTNMIČKA KOMORA, DALIBOIR KRATOHVIL, ANDREJ PLENKOVIĆ
PROČITAJ I OVO
Crnogorski Telekom predlaže dividendu
DIVIDENDA
Crnogorski Telekom predlaže dividendu
PODGORICA - Akcionari Crnogorskog Telekoma trebalo bi da na redovnoj Skupštini 5. juna razmatraju predlog odluke o raspodjeli dobiti za prošlu godinu, kojom se predlaže isplata dividende u iznosu od 5,56 miliona EUR, odnosno 12 centi bruto po akciji.
Izraelska vlada zabranila rad Al Jazeere
ZABRANE
Izraelska vlada zabranila rad Al Jazeere
TEL AVIV - Vlada izraelskog premijera Benjamina Netanyahua u nedjelju je odlučila zaustaviti rad Al Jazeere u Izraelu dok traje rat u Gazi, tvrdeći da ta katarska medijska kuća prijeti nacionalnoj sigurnosti.
Zračna luka Rijeka nakon sramote: Spremni smo vratiti cijene na staro
POSIPANJE PEPELOM
Zračna luka Rijeka nakon sramote: Spremni smo vratiti cijene na staro
RIJEKA - Zračna luka Rijeka spremna je vratiti cijene korištenja parkinga za komercijalne svrhe na staro, ali pritom ima dva uvjeta.
Tankerska će dati ponudu za preostale dionice Atlantske plovidbe
PONUDA
Tankerska će dati ponudu za preostale dionice Atlantske plovidbe
ZAGREB - Hrvatski brodar Tankerska plovidba planira dati ponudu za dobrovoljno preuzimanje udjela od 35,49 posto koji već ne posjeduje u uvrštenom partneru Atlantskoj plovidbi, priopćilo je odvjetničko društvo koje zastupa Tankersku u transakciji.
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PROCJENA
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PODGORICA - Vrijednost Instituta "Dr. Simo Milošević" u Igalu procjenjuje se između 65 i 70 milijuna eura, ali se procjena mora dopuniti dodatnim podacima o vrijednosti hotelsko-turističkog kompleksa, kazao je ministar prostornog uređenja, urbanizma i državne imovine Crne Gore Janko Odović.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE