GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neto dobit Dukata potonula 75%

Neto dobit Dukata potonula 75%
TEŽAK PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2021 / 19:21
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dukat je u 2020. godini ostvario neto dobit od 7,2 milijuna kuna, što je pad od 21,1 milijuna kuna ili 75 posto u odnosu na godinu ranije, pokazuje financijsko izvješće Dukata objavljeno u petak.

Glavno obilježje 2020., kako navode iz tvrtke, je prilagodba poslovnih procesa novim uvjetima rada u izvanrednim okolnostima epidemije covida-19.

"Uz izmijenjene uvjete rada 2020. godinu su obilježili rast izvanrednih troškova i kompleksnosti poslovanja uvjetovanih epidemijom COVID 19, promjene u ponašanju i kupovnim navikama potrošača te iznimno loši rezultati prodaje u HoReCa segmentu, uslijed lockdowna, oslabljene turističke sezone i drugih epidemioloških mjera", ističu iz Dukata napominjući kako tijekom prošle godine nisu podnosili zahtjev za državne potpore za podršku gospodarstvu tijekom epidemije covid-19.

Poslovni prihodi u prošloj godini iznosili su 1,72 milijarde kuna te su manji za 7,3 posto prema godini ranije. Pritom su prihodi od prodaje manji za 6,9 posto, na 1,7 milijardi kuna, od čega prihodi s domaćeg tržišta, čine 84,3 posto ukupnih prihoda od prodaje, odnosno dosežu 1,4 milijarde kuna i manji su za 7,4 posto.

Na međunarodnim tržištima prihodi od prodaje su u lani smanjeni za 4,2 posto, na 268,5 milijuna kuna. Poslovni rashodi Dukata u 2020. su iznosili 1,7 milijardi kuna, što je 5,9 posto manje nego u godini ranije. U izvješću se navodi i kako je vrijednost ulaganja u dugotrajnu imovinu iznosila 26,1 milijun kuna, a najvećim je dijelom ulagano u proizvodnu opremu. Iz Dukata također ističu kako se u 2020. nastavljaju negativni sektorski trendovi iz prethodnih razdoblja - pad proizvodnje mlijeka te smanjenje broja proizvođača.

Navode i kako se nastavio ulazak tržišnih viškova izrazito niskih cijena, ponajviše trajnog mlijeka i polutvrdih sireva s non-EU tržišta i EU zemalja. Po podacima iz konsolidiranog izvješća, Dukat grupa je u 2020. godini ostvarila neto dobit od 157,2 milijuna kuna i ista je kao u godini ranije. Konsolidirani poslovni prihodi grupe su iznosili 3,9 milijardi kuna i manji su za 1,1 posto, dok su poslovni rashodi pali za 1,1 posto, na 3,7 milijardi kuna.

Dukat grupu čine matično društvo Dukat d.d. i 13 povezanih društava sa sjedištima u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji, Kosovu i Bugarskoj.

Tagovi: Dukat, poslovni rezultati, Lactalis
PROČITAJ I OVO
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
PODUZETNIŠTVO
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
ZAGREB – U sklopu panel rasprave „Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs“, održanoj na Veleučilištu Edward Bernays, osnivač i predsjednik Uprave JGL-a Ivo Usmiani te Berislav Horvat, Country Managing Partner i voditelj Odjela revizije u EY Hrvatska s okupljenima su podijelili tajne poduzetničkog uspjeha i efektivnog vodstva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE