GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nestle smanjuje udjel u francuskom kozmetičkom divu

Nestle smanjuje udjel u francuskom kozmetičkom divu
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.12.2021 / 17:24
Autor: SEEbiz
ŽENEVA - Nestle će smanjiti svoj udio u LOrealu na oko 20% prodajom dionica vrijednih 8,9 milijardi eura (10 milijardi dolara) nazad francuskom kozmetičkom brendu.

Vodstvo Nestlea najavilo je kako će se fokusirati na temelje poslove s hranom, pićima i nutricionističkim zdravljem, piše tportal.

Udio proizvođača Nescafea u francuskom divu bio je predmetom intenzivne kontrole tijekom godina, a švicarska je tvrtka inzistirala na tome da je njezin interes bio i financijski i strateški, čak i kada je aktivistički investitor Third Point sredinom 2017. pozvao na prodaju. Od tada su dionice LOreala porasle za više od 100 posto, piše Reuters.

Nastojeći smanjiti veličinu svog udjela uz zadržavanje razine iznad 20%, Nestle se obratio LOrealu prije dva mjeseca, započevši niz razgovora koji su uključivali predsjednike obje kompanije.

Nakon dogovora, Nestle je rekao da će posjedovati 20,1% L'Oreala, što je manje u odnosu na 23,3% koliko sada drži. L'Oreal bi u međuvremenu otkupio dionice koje predstavljaju 4% njegovog kapitala i poništio ih najkasnije 29. kolovoza.

L'Oreal, koji plaća 400 eura po dionici, rekao je da će ugovor imati sve veći učinak na zaradu po dionici tvrtke za više od 4% tijekom cijele godine. Kozmetička tvrtka plaća gotovinom i dugom.

Kao rezultat transakcije, za koju se očekuje da će se zatvoriti u narednim danima, obitelj Bettencourt Meyers povećat će svoj udio na 34,7% sa 33,3%, ali neće biti obavezna podnijeti ponudu za preuzimanje.

Dionice L'Oréala porasle su u utorak za 3,96 posto na 424,8 eura, dok su dionice Nestlea porasle za 0,1 posto na 121,9 švicarskih franaka.

Proizvođač pakirane hrane također je rekao da je njegov odbor odlučio otkupiti svoje dionice u vrijednosti od 20 milijardi švicarskih franaka (21,6 milijardi dolara) između 2022. i 2024. godine, dodajući da će prilagoditi ovaj program ako ostvari značajne akvizicije.

Tagovi: Nestle, LOreal
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE