GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nestle povećao prodaju unatoč višim cijenama

Nestle povećao prodaju unatoč višim cijenama
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2022 / 19:36
Autor: SEEbiz / H
ZURICH - Švicarski prehrambeni div Nestle preliminarno je u četvrtak izvijestio da je povećao prodaju u prvom tromjesečju, istaknuvši da je potražnja bila stabilna unatoč višim cijenama kojima su nadoknađivali više troškove.

Ukupni prihod porastao je u prvom tromjesečju 5,4 posto, na 22,2 milijarde švicarskih franaka (21,5 milijardi eura).

Stopa organskog rasta, koja isključuje promjene valutnih tečajeva i akvizicija, iznosila je 7,6 posto, uz udio cijena od čak 5,2 posto. Udio "realnog internog rasta" iznosio je 2,4 posto.

U Nestleu ističu da zasada uspijevaju prenijeti više troškove na kupce.

"Odgovorno smo podigli cijene i svjedočili kontinuiranoj potražnji. Troškovi i dalje ubrzano rastu, što će zahtijevati daljnju prilagodbu cijena i ublažavanje posljedica tijekom godine", dodali su.

U prvom tromjesečju najviše su podigli cijene na najvećem, sjevernoameričkom tržištu, za 8,5 posto. Među pojedinačnim proizvodima izdvaja se hrana za kućne ljubimce, čije su cijene podignute za 7,7 posto.

U najvećoj kategoriji Nestleovih proizvoda koja uključuje kavu cijene su porasle 4,9 posto.

Potvrdili su da u ovoj godini očekuju stopu organskog rasta od oko pet posto i temeljnu maržu operativne dobiti između 17 i 17,5 posto. U 2021. godini iznosila je 17,4 posto.

"Organski rast sada isključuje rusku regiju, s obzirom na značajno poremećene tržišne prilike i Nestleovu odluku da se usredotoči na isporuku osnovnih prehrambenih proizvoda", objavila je grupa.

Nestleov prihod u Rusiji iznosio je prošle godine 1,7 milijardi franaka.

Kompanija Rusiji isporučuje još samo formule za dojenčad i medicinsku prehranu, unatoč kritikama radnika u Ukrajini, napominje Reuters.

Tagovi: Nestle, kava, hrana za djecu
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE