GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nestlé otvorio tvornicu biljne hrane u Surčinu

Nestlé otvorio tvornicu biljne hrane u Surčinu
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2024 / 12:02
Autor: SEEbiz
SURČIN - U sklopu investicije vrijedne 80 miliona švicarskih franaka, Nestlé je uutorak svečano otvorio novu tvornicu za proizvodnju biljnih obroka uz postojeću tvornicu u Surčinu, čime je otvoreno 220 novih radnih mjesta.

Nova tvornica prostire se na 18.440 četvornih metara, a jela iz ponude brenda Garden Gourmet bit će izrađena od domaćih namirnica, čime tvrtka želi dodatno osnažiti domaće uzgajivače soje.

-Ponosan sam što nakon 18 godina izvrsnih poslovnih rezultata u Nestléu Srbija otvaramo novo, vjerujem, još uspješnije poglavlje. Nastavljamo unapređivati tehnologiju proizvodnje hrane i educirati lokalne dobavljače i njihove proizvođače kroz naš program regenerativne poljoprivrede kako bi podržali održiviju proizvodnju sirovina u Srbiji. Širenjem ponude pogona nastojimo stvoriti održiviju budućnost za sve. U novoj tvornici implementirat ćemo najviše standarde ekološki odgovorne proizvodnje u čemu smo pioniri Srbija, rekla je Marjana Davidović, direktorica Nestléa za Srbiju, Crnu Goru i Sjevernu Makedoniju.

S novom tvornicom Srbija postaje važno središte proizvodnje povrća i hrane ne samo u jugoistočnoj Europi, već i na cijelom starom kontinentu.

- Ova investicija pokazuje Nestléovu dugoročnu predanost Srbiji i usklađena je s našim budućim planovima za širenje lokalne proizvodne mreže. Srbija je također postala regionalni pionir u korištenju načela regenerativne poljoprivrede u Nestléu, što nije samo naš prioritet, već i način odgovora na klimatske promjene i zaštitu našeg okoliša. Stoga vjerujemo da ćemo pridonijeti općem cilju postizanja nulte emisije stakleničkih plinova do 2050. Nestlé ulaže 1,2 milijarde švicarskih franaka širom svijeta u promovisanje regenerativne poljoprivrede u opskrbnom lancu do 2025., rekao je Alesandro Zaneli, direktor marketinga Nestléa za jugoistočnu Europu.

Nestlé je 2012. godine preuzeo tvornicu Centroproizvod u Srbiji, nastavio proizvodnju brenda C i započeo proizvodnju Thomy i Maggi proizvoda, kao i ponudu za profesionalne kupce, izvozeći u više od 40 zemalja.

Nestlé Srbija trenutno zapošljava više od 700 ljudi.

Tagovi: Nestlé, Surčin
PROČITAJ I OVO
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
PRITISCI
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
LONDON - Britanski farmaceutski koncern GlaxoSmithKline (GSK) u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario manju neto dobit, unatoč rastu prihoda.
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
SLABAŠNO
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
NEW YORK - Američki lanac kafića Starbucks pretrpio je pad prihoda i dobiti u prvom kvartalu ove godine, razočaravši analitičare. Istovremeno, tvrtka je snizila prognozu poslovanja za cijelu godinu, javljaju strane novinske agencije.
U Plivi dramatično smanjene plaće
PLAĆE
U Plivi dramatično smanjene plaće
ZAGREB - Najveća hrvatska farmaceutska kompanija, Pliva, zabilježila je, piše Danica.hr, prodaju od 730 milijuna eura, što je 11 posto više nego godinu prije, te profit od 80 milijuna eura, što je 28 posto manje u odnosu na prethodnu godinu.
Glovo odlazi iz Slovenije
ODLAZAK
Glovo odlazi iz Slovenije
LJUBLJANA - Glovo, tvrtka za dostavu hrane i ostalih proizvoda na kućnu adresu, napušta slovensko tržište. Španjolska tvrtka nudit će uslugu dostave u Sloveniji do 10. svibnja do 22 sata.
Dobit kompanija iz sastava MNSE10 indeksa 108,7 miliona eura
RAST
Dobit kompanija iz sastava MNSE10 indeksa 108,7 miliona eura
PODGORICA - Kompanije koje ulaze u sastav berzanskog indeksa MNSE10, ostvarile su na kraju prošle godine neto dobit od 108,7 miliona eura, pokazala je analiza Montenegroberze.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE