GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nestali kineski CEO na meti je istrage

Nestali kineski CEO na meti je istrage
ISTRAGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2023 / 21:35
Autor: SEEbiz / CNN
PEKING - Nestali kineski izvršni direktor Bao Fan surađuje u istrazi "određenih vlasti u Narodnoj Republici Kini", rekla je njegova tvrtka u priopćenju u nedjelju.

China Renaissance Holdings Limited, čiji je Bao predsjednik i izvršni direktor, rekao je da ga kompanija pokušava locirati i utvrditi njegov status od objave da je nestao 16. veljače.

"Uprava želi ponoviti da se poslovanje i poslovanje Grupe nastavlja normalno", stoji u priopćenju tvrtke. "Tvrtka će propisno surađivati i pomagati sa svim zakonitim zahtjevima relevantnih tijela NRK-a, ako i kada budu upućeni."

Bao nije prvi poslovni direktor koji je nestao u zemlji u kojoj mogu iznenada i misteriozno nestati. Nekretninski tajkun Ren Zhiqiang nestao je na nekoliko mjeseci nakon što je navodno progovorio protiv kineskog čelnika Xi Jinpinga 2020. Tada je osuđen na 18 godina zatvora. Predsjednika Anbanga Wu Xiaohuija navodno su pritvorile vlasti u sklopu vladine istrage. I on je na kraju osuđen na 18 godina zatvora.

Tvrtka, investicijska banka i tvrtka privatnog kapitala sa sjedištem u Pekingu, dodala je da prati situaciju i da će objaviti daljnje izjave "kada bude potrebno".

Bao je poznat kao veteran sklapanja poslova u kineskoj tehnološkoj industriji. Pomogao je pri spajanju dviju vodećih službi za dostavu hrane u zemlji 2015., Meituan i Dianping. Danas je platforma "super aplikacije" kombinirane tvrtke sveprisutna u Kini.

Bao je svoju karijeru investicijskog bankarstva započeo kasnih 1990-ih u Morgan Stanleyju i Credit Suisseu, a kasnije je radio kao savjetnik na burzama u Šangaju i Shenzhenu.

Njegov tim također je uložio u kineske proizvođače električnih vozila Nio (NIO) i Li Auto koji kotiraju na američkoj burzi, te pomogao kineskim internetskim divovima Baidu (BIDU) i JD.com (JD) da završe svoje sekundarne kotacije u Hong Kongu.

Tagovi: Bao Fan, NR Kina, China Renaissance Holdings Limited, Meituan, Dianping
PROČITAJ I OVO
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
U MINUSU
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
ZAGREB - Kompanije iz Rimac Grupe i Project 3 Mobility objavile su izvješća za 2023. godinu
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
IZNAD OČEKIVANJA
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
NEW YORK - Hershey je premašio očekivanja Wall Streeta u kontekstu prodaje i dobiti u prvom tromjesečju u petak, zahvaljujući višim cijenama i stabilnoj potražnji potrošača za njegovim čokoladama i slatkišima.
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
UZLET
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
VARAŽDIN - Varaždinska Vindija ostvarila je lani 473,5 milijuna eura prihoda, što je skroman rast od 3,7 posto.
Radnici Varteksa idu u štrajk
ŠTRAJK
Radnici Varteksa idu u štrajk
ZAGREB - Radnici Varteksa d.d. u ponedjeljak 6.svibnja u 6,00 sati kreću u štrajk, priopćeno je SEEbizu iz Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH).
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
POTEZI
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
ZAGREB - Dok drugi proizvođači namještaja povećavaju svoje cijene, Ikea ide kontra inflatorne struje i pokreće treću rundu sniženja za tisuće proizvoda u godinu dana kako bi kupcima ublažila pritisak inflacije
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE