GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nema ponuda za Pevex

Nema ponuda za Pevex
BEZ PONUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.06.2023 / 13:04
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U petak 9. lipnja do kraja dana istječe rok za predaju neobvezujućih ponuda za većinski vlasnički udio trgovačkog lanca Pevex koji drže Pavao Vujnovac i Mario Radić.

Do jučer, kako doznaje Jutarnji list, nije pristigla niti jedna ponuda što nije neuobičajeno u ovakvim postupcima prodaje kada većina ponuda pristigne upravo zadnji dan.

Najveći pojedinačni dioničar Pavao Vujnovac s udjelom od 37 posto i Mario Radić, koji osobno i preko tvrtke Filir drži 16,6 posto dionica, za prodaju ukupno 53 posto udjela angažirali su kao savjetnika KPMG koji je krajem ožujka uputio inicijalni poziv na adrese desetak potencijalnih investitora. Uz vodeće europske kompanije iz "uradi sam" segmenta, kao potencijalni investitori spminjali su se i investicijski fondovi, no ponuda nema. Ranije je objavljeno ozive za slanje ponuda dobili su njemački gigant Obi, slovenski Merkur, francuski Leroy Merlin, britanski Kingfisher i turski Koc. No neke su tvrtke odustale od nadmetanja i povukle se iz procesa.

Drugi najveći dioničar, bivši predsjednik uprave Pevexa Jurica Lovrinčević, koji osobno i preko tvrtke Dicentra drži 23,22 posto, odustao je od prodaje svog udjela. To je, kako otkriva izvor blizak tvrtki, "ohladilo" potencijalne kupce.

Iako se prvotno drugačije komuniciralo, Lovrinčević i dalje ne želi prodati svoje vlasničke udjele i ne sudjeluje u postupku koji su pokrenuli Vujnovac i Radić. Javno je poznato da je Lovrinčević, nakon što je naprasno smijenjen, ostao u lošim odnosima s Radićem i Vujnovcem.

Tagovi: Pevex, Pavao Vujnovac, Mario Radić, Željko Lovrinčević, Dicentra, OBI, Merkur
PROČITAJ I OVO
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
PODUZETNIŠTVO
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
ZAGREB – U sklopu panel rasprave „Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs“, održanoj na Veleučilištu Edward Bernays, osnivač i predsjednik Uprave JGL-a Ivo Usmiani te Berislav Horvat, Country Managing Partner i voditelj Odjela revizije u EY Hrvatska s okupljenima su podijelili tajne poduzetničkog uspjeha i efektivnog vodstva.
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LETOVI
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LJUBLJANA - U Zračnoj luci Jožeta Pučnika u Ljubljani juler je obilježena uspostava nove zračne veze s glavnim gradom Latvije Rigom koju je uspostavio zračni prijevoznik airBaltic.
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE