GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nastavlja se ulaganje u Lječilište Veli Lošinj

Nastavlja se ulaganje u Lječilište Veli Lošinj
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.02.2022 / 16:38
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA – Ulaganje u Lječilište Veli Lošinj se nastavlja i izdana je suglasnost za sklapanje ugovora za uređenje parkirališta, javne rasvjete i interne prometnice u vrijednosti 3,4 milijuna kuna, izvijestila je u ponedjeljak zamjenica župana Marina Medarić.

Zamjenica župana rekla je na redovitoj tjednoj konferenciji za novinare da je to jedna najvećih investicija u zdravstvene ustanove na području županije.

Rekonstruiran je objekt Magnolija s više od 20 milijuna kuna, a prije nekoliko dana pušteni su u rad objekt Park II i kuhinja, u koje je uloženo 26 milijuna kuna.

Uređenje parkirališta i prometnice nastavak je revitalizacije prostora, a cilj je razvijati Kvarner kao centar zdravstvenog turizma, rekla je zamjenica župana.

Dodala je kako je osiguran novac za izradu izvedbenog projekta rekonstrukcije objekata Park IV i Park III kako bi projektna dokumentacija bila spremna za prijavu na Nacionalni plan oporavka i otpornosti.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, zamjenica Medarić je rekla da projekt dogradnje luke Mrtvaške 'stoji' gotovo dva mjeseca, dok se ne zadovolje uvjeti mještana Ilovika.

Na zahtjev za smanjenjem rive, iz Središnje agencije za financiranje i ugovaranje (SAFU) stigao je zadovoljavajući odgovor, a izrađen je i prijedlog mula za pristajanje brodica mještana.

Marina Medarić je rekla da su u pronalaženju rješenja surađivali predstavnici izvođača radova, nadzora, zaštite na radu, mjerodavnog ministarstva i lučke uprave te je najavila je da će se uskoro održati sastanak s predstavnicima gradske uprave i Mjesnog odbora Ilovika.

Pročelnica Koraljka Vahtar Jurković najavila je treću izmjenu Prostornog plana Primorsko-goranske županije, koji obuhvaća izmjenu elemenata planirane vjetroelektrane Ruševo Krmpotsko, ribogojilišta Veli Bok te golfskog igrališta na mjestu negdašnje šljunčare Dubine.

U vezi s vjetroelektranama s tri megavata po agregatu kapacitet se mijenja na šest megavata.

Usklađuje se ukupna površina ribogojilišta Velog Boka, a na zahtjev Hrvatskih voda, iz Prostornog plana briše se obveza planiranja golfskog igrališta u sklopu sanacije negdašnje šljunčare Dubine.

Prijedlozi odluka bit će poslani na razmatranje Županijskoj skupštini.

Foto: TZ Mali Lošinj

Tagovi: Lječilište Veli Lošinj, Marina Medarić, zdravstveni turizam, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE