GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Najavljen Synchro, najveći investicijski projekt u povijesti Porto Montenegra

Najavljen Synchro, najveći investicijski projekt u povijesti Porto Montenegra
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.11.2023 / 12:45
Autor: SEEbiz
TIVAT - Jedan od sljedećih projekata koji će se razvijati u sklopu Porto Montenegra bit će Synchro i to će biti najveći investicijski projekt u okviru ovog nautičkog naselja.

Priopćeno je to na sastanku predsjednika Vlade Milojka Spajića i ministra prometa i pomorstva Filipa Radulovića s predstavnicima Porto Montenegra, izvršnim direktorom Davidom Margasonom i Predragom Lekovićem, direktorom Odjela za odnose s javnošću i upravljanje imovinom.

Kako je priopćeno nakon sastanka, stvaranje dobrog poslovnog okruženja važno je za razvoj Crne Gore, stoga je potrebno čuti glas investitora koji realiziraju uspješne projekte u našoj zemlji.

- Na sastanku su predstavljena dosadašnja ulaganja, kao i najveći investicijski projekt najavljen u sklopu Porto Montenegra - Synchro. Razgovaralo se i o drugim mogućnostima suradnje i novim projektima - navodi se u priopćenju.

O projektu Synchro nedavno je govorio Niko Laković, izvršni direktor i partner u Montenegro Sotheby's International Realty.

– Sljedeći projekt koji već privlači veliku pažnju je Synchro, imat će svoju plažu, još jedan hotel s pet plus zvjezdica također pod brendom One&Only, ali i apartmane na samom moru, što je kuriozitet sam po sebi. Očekuje se i dolazak ozbiljnih imena iz ugostiteljstva i maloprodaje i vjerujem da će ovaj projekt biti kruna Porto Montenegra i svega što on predstavlja – rekao je Laković u razgovoru za eKapiju.

Porto Montenegro je jedan od prioritetnih projekata u oblasti turizma. Kako stoji u informaciji koja je usvojena na jednoj od sjednica Vlade, do lipnja ove godine u prioritetne projekte koji se provode na obali uloženo je više od 2,3 milijarde eura.

Iz ovog izvješća također je vidljivo da je Porto Montenegro projekt čija je investicija premašila ugovorenu vrijednost od 450 milijuna eura, pa je u dosadašnjem razdoblju, prema podacima dobivenim od investitora, u realizaciju projekta uloženo više od 890,3 milijuna eura. Trenutno se u sklopu marine razvija naselje Boka Place, a iako je prvotno najavljeno da će u projekt biti uloženo oko 70 milijuna eura, ukupna vrijednost investicije zajedno s hotelom SIRO iznosit će oko 100 milijuna eura.

Kako je nedavno za Radio Tivat rekao Danilo Kalezić, viši PR i marketing menadžer kompanije Adriatic-Marinas, u sklopu kompleksa Boka Place planirani su razni sadržaji za posjetitelje, uključujući 45 zakupaca, tri kino dvorane, trgovački lanac Voli površine 1.800 kvadratnih metara, saloni automobila, mali butici, suvenirnice, lokalne radnje i zabavni sadržaji, kao i mnogi drugi sadržaji koji će biti dostupni kako stanovnicima nautičkog naselja i Tivta, tako i svim posjetiteljima.

– Od 213 stambenih jedinica koliko ih je bilo na tržištu, ostala su samo dva neprodana stana, a ambijentu novog naselja posebno će pridonijeti hotel SIRO s 96 soba koji bi trebao biti dovršen do kraja ove godine, dok hotel promocije su planirane za početak sljedeće godine. Za njega će uskoro krenuti proces zapošljavanja, što ima značajan utjecaj na lokalnu zajednicu – kazao je Kalezić.

Stupanj razvijenosti naselja trenutno je na razini manjoj od 50%. Do sada su završena dva dijela: južno susjedstvo oko hotela Regent prema Pini i Boka Place, dok su tri dijela još u izgradnji.

- Synchrolift, kao i podmorski segment i sve oko njega, trenutno je u fazi razvoja, a uskoro će se znati što će se točno tamo graditi, kao i još dva dijela. Trenutno smo na razini od 35 do 40% završenosti, uključujući Boka Place. Dakle, na nautičkom naselju ima još dosta posla – naglasio je Kalezić.p

Tagovi: Synchro, Porto Montenegro
PROČITAJ I OVO
Perutnina ide u zajedničko ulaganje s albanskim Balfinom
JOINT VENTURE
Perutnina ide u zajedničko ulaganje s albanskim Balfinom
MOSKVA - Ukrajinsko antimonopolsko povjerenstvo (AMCU) dalo je u četvrtak dozvolu slovenskom proizvođaču peradi Perutnina Ptuj d.o.o., ogranku ukrajinske agrobiznis grupe MHP, i albanskoj Balkan Finance Investment Group sh.p.k. (Balfin) za osnivanje zajedničkog poduzeća Perutnina Ptuj Albania sh.p.k., izvijestili su ukrajinski mediji pozivajući se na web stranicu regulatora.
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
TERMINAL
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
DUBAI - U Dubaiju su započeli s izgradnjom novog terminala u međunarodnoj zračnoj luci Al Maktoum, za koji se, prema riječima čelnika emirata šeika Mohammeda bin Rashida al Maktouma, očekuje da će biti najveći na svijetu i koštat će gotovo 35 milijardi dolara.
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
LUKE
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
ZAGREB - U lukama nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu u 2023. je ostvareno 12,1 posto više ukupnih prihoda nego 2022. ili 161 milijun eura (bez PDV-a), od čega kao i ranijih godina najviše od iznajmljivanje vezova, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji pokazuju i pad broja plovila u tranzitu u tim lukama.
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE