GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MSCI povećao Generalijevu ESG ocjenu na AAA

MSCI povećao Generalijevu ESG ocjenu na AAA
ESG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.12.2022 / 07:37
Autor: SEEbiz
MILANO - MSCI, vodeće međunarodno društvo za ESG ocjene koje procjenjuje gotovo tri tisuće društava na globalnoj razini, povećalo je ocjenu za društvo Assicurazioni Generali s AA na AAA, što je najviša moguća ocjena.

Procjena MSCI-ja pokazala je da Generali usvaja najbolje prakse u industriji za ublažavanje klimatskih rizika u osiguranju, modeliranju i proizvodima povezanima s prilagodbom klimatskim promjenama i njihovim ublažavanjem. MSCI je također okarakterizirao društvo Generali kao lidera u svom sektoru kada je riječ o društvenim pitanjima, uključujući privatnost i sigurnost podataka, upravljanje ljudskim kapitalom te odgovorno ulaganje.

Ocjenom je također prepoznato Generalijevo liderstvo u korporativnom upravljanju među sličnim društvima, ističući njegov većinski neovisni odbor, neovisnog predsjednika, podijeljene uloge između predsjednika i glavnog izvršnog direktora te ravnopravnost spolova u Upravnom odboru kao pomoć snažnom nadgledanju upravljanja i usklađivanju s interesima ulagača.

Generali je održivost postavio u središte svog strateškog plana „Lifetime Partner 24: Driving Growth”, s obzirom na to da je posvećen djelovanju kao pozitivna sila u izgradnji otpornijeg i pravednijeg društva kao odgovoran osiguravatelj, ulagatelj, poslodavac i korporativni građanin.

Philippe Donnet, glavni izvršni direktor Generali Grupe, izjavio je: „Integriramo održivost u svim našim aktivnostima, kao što je navedeno u našem strateškom planu „Lifetime Partner 24: Poticanje rasta”. MSCI je prepoznao našu izvrsnost u prilagođavanju vodećeg pristupa u industriji održivosti, što je u skladu s interesima ulagatelja. Podizanje ocjene na AAA, što je MSCI-jeva najviša ocjena, postignuće je na koje svi zaposlenici društva Generali mogu biti ponosni.”

MSCI-jevo ESG istraživanje pruža dubinsko istraživanje, ocjene i analizu okolišnih, socijalnih i upravljačkih poslovnih praksi tisuća društava diljem svijeta. Istraživanje je osmišljeno kako bi pružilo kritičke uvide koji mogu pomoći institucionalnim ulagateljima u prepoznavanju rizika i mogućnosti koje tradicionalno istraživanje ulaganja može previdjeti. MSCI-jeve ESG ocjene upotrebljavaju se i u izradi indeksa MSCI ESG, koje izrađuje društvo MSCI, Inc.

Tagovi: MSCI, ESG ocjena, održivost, Philippe Donnet, Generali, klimatski rizici
PROČITAJ I OVO
Hrvatske šume su utočište za političke uhljebe
UHLJEBI
Hrvatske šume su utočište za političke uhljebe
ZAGREB - Hrvatske šume, državna tvrtka koja je u fokus javnosti došla zbog poruka koje su najviši vladini dužnosnici slali bivšem predsjedniku uprave oko zapošljavanja njima bliskih osoba, posljednjih je godina očito postala utočište za političke uhljebe.
Siemens demantira da je turski željeznički ugovor sadržavao klauzulu o bojkotu Izraela
TVRDNJE
Siemens demantira da je turski željeznički ugovor sadržavao klauzulu o bojkotu Izraela
ESSEN - Inženjerska tvrtka Siemens zanijekala je izvješće njemačkog medija da je u ugovoru s turskom državnom željezničkom kompanijom u petak postojala klauzula o bojkotu Izraela.
Nestle će ove godine povećati cijene svojih proizvoda
CIJENE
Nestle će ove godine povećati cijene svojih proizvoda
FRANKFURT - Nestlé će ove godine morati povećati cijene svojih prehrambenih proizvoda kako bi nadoknadio veće troškove proizvodnje, izjavio je danas za njemački list "Frankfurter Allgemeine Zeitung" izvršni direktor Mark Schneider.
Mes: Slovenske železnice, prema prvoj procjeni, prošle godine s rekordnim rezultatima
REKORDI
Mes: Slovenske železnice, prema prvoj procjeni, prošle godine s rekordnim rezultatima
LJUBLJANA - Slovenske željeznice (SŽ) lani su, prema prvim procjenama, ostvarile nešto više od 40 milijuna eura dobiti iz poslovanja, uz prihode od 620 milijuna eura, što je najviše dosad, rekao je u četvrtak generalni direktor te tvrtke Dušan Mes. intervju za online portal 24ur.com. Među planovima za budućnost istaknuo je preuzimanje preostalog udjela u Nomagu.
Aerodrom Banja Luka: Uskoro linije za Atenu i Milano
LETOVI
Aerodrom Banja Luka: Uskoro linije za Atenu i Milano

BANJA LUKA - Aerodrom Banja Luka u toku ove godine planira uvođenje više letova za nove destinacije širom Evrope. Na ljeto je dogovorena linija za Atinu, razgovara se o povezivanju s Milanom, a neki postojeći letovi će biti povećani.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE