GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Montefarm angažovao Miškovićevu kompaniju

Montefarm angažovao Miškovićevu kompaniju
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.09.2020 / 08:43
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Državna kompanija Montefarm angažovala je beogradsku kompaniju “Delta transportni sistemi – DTS” za posao vrijedan oko 88,4 hiljade eura, piše Dan.

Radi se o poslu transporta medicinske opreme donirane od strane Evropske unije (EU) na liniji Peking-Frankfurt-Podgorica.

To se može vidjeti u Informaciji o realizaciji hitnih nestandardnih nabavki i troškovima u zdravstvenom sistemu nastalih usled pandemije korona virusa, koja je objavljena na sajtu Vlade.

Kompanija “Delta transportni sistemi- DTS” povezuje se vlasnički sa ofšor firmom sa Kipra “Hemslade Trading Limited” iza koje stoji srpski tajkun Miroslav Mišković.

Od strane ZU Apoteke Crne Gore Montefarm i Kriznog medicinskog štaba upućena su obraćanja Ministarstvu zdravlja za obezbjeđivanjem finansijskih sredstava zarealizaciju hitnih nestandardnih nabavki i troškovima usled pandemije korona virusa. Troškovi transporta medicinske opreme donirane od strane EU, uključujući i troškove osiguranja robe u transportu, koja je izvršena na liniji Peking-Frankfurt-Podgorica 27. jula 2020. godine, po fakturi izdatoj od strane “Delta transportni sistem- DTS” d.o.o Beograd, u ukupnom iznosu od 88.471 euro, od čega se na troškove transporta odnosi 84.800 eura, a 3.671 euro na troškove za osiguranje robe u transportu”, piše između ostalog u vladinom dokumentu.

Dodaje se da je, budući da je za hitnu realizaciju zahtjeva za nabavkama i plaćanje troškova istovremeno potrebno obezbijediti zakonitost u izvršenju budžeta, neophodna saglasnost Vlade.

Ministarstvo zdravlja predložilo je da Vlada zaduži Ministarstvo finansija da odobri izmjenu dinamike mjesečnog plana potrošnje za 2020. godinu za potrošačku jedinicu Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore i odobri prijevremeno otpuštanje sredstava od decembra sa Program Zdravstvene institucije.

Vlada, na čijem čelu je premijer Duško Marković, odobrila je taj predlog.

“Zadužuje se Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore da, sa Programa Zdravstvene institucije (programski kod 2492), sa pozicije 4311 – Transferi za zdravstvenu zaštitu, izvrši plaćanje ZU Apoteke Crne Gore „Montefarm” u iznosu od 88.471 euro, od čega za troškove transporta medicinske opreme donirane od strane EU u iznosu od 84.800 eura i troškove osiguranja robe u transportu iznos od 3.671 euro”, piše, između ostalog, u vladinom dokumentu.

Tagovi: Montefarm, Delta transportni sistemi, Miroslav Mišković, Delta Holding
PROČITAJ I OVO
Finnair obnavlja letove prema Splitu i Dubrovniku
LETOVI
Finnair obnavlja letove prema Splitu i Dubrovniku
HELSINKI - Finski nacionalni avioprijevoznik, Finnair, uskoro će obnoviti promet na linijama iz Helsinkija prema dvije hrvatske zračne luke - Splitu i Dubrovniku.
Gubimo novac EU? Trebali dovršiti prugu do 2020., HŽ im je dao odgodu još dvije godine
NEOZBILJNO
Gubimo novac EU? Trebali dovršiti prugu do 2020., HŽ im je dao odgodu još dvije godine
ZAGREB - Završetak najvećeg željezničkog infrastrukturnog objekta pruge Dugo Selo - Križevci ponovo je prolongiran, i to za pune dvije godine.
Bivši direktori i piloti Montenegro Airlinesa traže preko pet miliona eura
POTRAŽIVANJA
Bivši direktori i piloti Montenegro Airlinesa traže preko pet miliona eura
PODGORICA - Bivši direktori, piloti, letačko osoblje i drugi radnici Montenegro Airlinesa (MA), koji je od maja u stečaju, prijavili su stečajnoj upravi potraživanja od 17,2 miliona eura za neto zarade, poreze, doprinose, dnevnice i naknade.
Promet Brodosplita pao do 70%, 2.000 radnika strahuje od otkaza
OŠTAR PAD
Promet Brodosplita pao do 70%, 2.000 radnika strahuje od otkaza
SPLIT - Dio crne statistike može se pripisati pandemiji koronavirusa, no i prijašnjih godina se Brodosplitove tvrtke dalo vidjeti na listama poreznih dužnika. Brodogradilište je odavno podijeljeno na pedesetak firmi, od čega su njih 23 blokirane. Zbog dugotrajne blokade njih pet, s ukupno 868 radnika, klizi u steč
Philips povlači dio respiratora zbog opasnosti po zdravlje
RESPIRATORI
Philips povlači dio respiratora zbog opasnosti po zdravlje
AMSTERDAM - Nizozemski proizvođač medicinske opreme Philips objavio je u ponedjeljak da će povući dio respiratora zbog opasnosti raspada pjene na sitne, toksične čestice, koje mogu izazvati rak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE