GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mitrović: Izbrisani smo s liste operatera po našem zahtevu

Mitrović: Izbrisani smo s liste operatera po našem zahtevu
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2024 / 21:38
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Željko Mitrović za Danas potvrđuje da su sa liste ovlašćenih vazduhoplovnih operatera skinute dve avio-firme u njegovom suvlasništvu, ali tvrdi da je to - na njihov zahtev.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije je sa liste ovlašćenih vazduhoplovnih operatera, kao što je N1 već izvestio – skinuo dve u suvlasništvu Željka Mitrovića i jednu u vlasništvu Nikole Petrovića. Sa druge strane, Mitrović potvrđuje za Danas da su izbrisani iz registra, ali tvrdi da je to na njihov zahtev.

Na pitanje kako na njihov zahtev, kada su im oduzete dozvole za letenje, Mitrović je kratko odgovorio: „To nije tačno“.

Podsetimo, Air Pink, Air Emeralds i Star Fly Wings nisu više na listi ovlašćenih vazduhoplovnih operatera, koju objavljuje Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije.

Direktorat je, inače, nadležan za izdavanje sertifikata vazduhoplovnog operatera, koji je, kako se objašnjava – neophodan za za obavljanje javnog avio-prevoza. Reč je o sertifikatu AOC-Air Operator Certificate.

Infomaciju o prizemljenju aviona Air Pinka prvi je objavio nedeljnik Radar.

Osim Air Pinka, koji je u vlasništvu Željka Mitrovića (48,02%), Pink Medija grupe (1,98%) i Aleksandra Ilića (50%), bez dozvole su ostale još dve kompanije: Air Emeralds, u vlasništvu Air Pinka (100%) i druga, Star Fly Wings, koja je u vlasništvu Nikole Petrovića, inače kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Na sajtu evropske regulatorne agencije – Agencije za bezbednost vazduhoplovstva Evropske unije (EASA) – sve tri kompanije i dalje se nalaze na listi ovlašćenih kompanija za obavljanje komercijalnih letova u zemlje Evropske unije. Međutim, ova lista ovlašćenih avio-kompanija iz trećih zemalja (van EU) je poslednji put ažurirana 27. februara u 9 časova ujutru.

Preostale tri srpske privatne avio-kompanije koje, uz Er Srbiju, imaju dozvolu za obavljanje letova na teritoriji EU, i dalje su na listi ovlašćenih operatera Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije.

To su MPC Air, u vlasništvu biznismena Petra Matića, zatim Prince Aviation, u kojoj udeo u vlasništvu od 33,34 odsto imaju Veselin Jevrosimović, vlasnik Komtrejda, i državljani Srbije Đorđe Jovanović (33,33%) i Slobodan Stričević (33,33%), kao i Tinadar Aviation u vlasništvu dva fizička lica: državljanina Letonije Arnoldsa Minginsa (49%) i Nemanje Jovića (51%) odsto.

Tagovi: mitrović, air pink, pink
PROČITAJ I OVO
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
LUKE
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
ZAGREB - U lukama nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu u 2023. je ostvareno 12,1 posto više ukupnih prihoda nego 2022. ili 161 milijun eura (bez PDV-a), od čega kao i ranijih godina najviše od iznajmljivanje vezova, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji pokazuju i pad broja plovila u tranzitu u tim lukama.
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE