GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mihailo Janković novi generalni direktor MK grupe

Mihailo Janković novi generalni direktor MK grupe
KADROVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.12.2020 / 19:47
Autor: SEEbiz
BEOGRAD – Mihailo Janković imenovan je za novog generalnog direktora MK grupe, a novu funkciju će preuzeti 1. januara 2021.

Janković će, zajedno sa potpredsednikom MK grupe Aleksandrom Kostićem i top menadžmentom raditi na definisanju i sprovođenju korporativne strategije i investicione politike, saopšteno je danas iz te kompanije, koja u regionu uspešno posluje više od 35 godina.

Mihailo Janković je bogato lidersko i menadžersko iskustvo sticao radom za vodeće multinacionalne kompanije, kao i kompanije u vlasništvu privatnih investicionih fondova i privatne regionalne kompanije, kao što su British American Tobacco, Coca-Cola, Knjaz Miloš i Nektar grupa.

Poseduje veliko iskustvo u oblasti poslovne i strateške transformacije kompanija, koje omogućava njihov održiv rast i razvoj poslovanja. Tokom karijere, bio je i član upravnih odbora profesionalnih poslovnih udruženja i neprofitnih organizacija u Srbiji. Prošle godine proglašen je za „Menadžera godine“ od strane Srpske asocijacije menadžera.

„Diversifikovanost poslovanja MK grupe je najveća snaga ove grupacije i predstavlja profesionalni izazov na koji sam spreman da odgovorim. Lično sam veoma ponosan što dolazim u kompaniju koja je i u kriznoj 2020. pokazala da je izuzetno važan faktor u održavanju ekonomske stabilnosti celog tržišta. Siguran sam da ćemo zajedničkim snagama učvrstiti temelje za dalji rast i širenje grupacije u zemlji i regionu“, izjavio je Janković.

Kompanija MK grupa, sa 7.000 zaposlenih u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori, danas je lider u ključnim oblastima u kojima posluje – agraru, bankarstvu i turizmu. Samo u toku ove godine, investirala je preko 30 miliona evra u agrar, u rast proizvodnih kapaciteta, preciznu poljoprivredu, a planirane su i nove investicije u biogas.

U narednoj godini, kompanija nastavlja sa investicijama od preko 50 miliona evra, od čega će oko 30 miliona evra biti uloženo u turistički sadržaj Kopaonika u cilju daljeg razvoja te destinacije.

Predsednik kompanije Miodrag Kostić, pored fokusa na poslovnu efikasnost, svojim primerom pozicionira kompaniju i kao lidera u društvenoj odgovornosti i filantropiji. Samo u 2020. godini, MK grupa je donirala preko milion evra, prvenstveno za pomoć zdravstvenom sistemu Srbije u borbi protiv pandemije kovid-19, navodi se u saopštenju.

Tagovi: Mihailo Janković, MK grupa, British American Tobacco, Coca-Cola, Knjaz Miloš, Nektar grupa
PROČITAJ I OVO
Pupovac će ubirati novac u centru Zagreba, evo kako
MAŠTOVITO
Pupovac će ubirati novac u centru Zagreba, evo kako
ZAGREB - U zagrebačkoj Preradovićevoj ulici 21 i 23, u strogom centru, uređuje se, kako se priča, golemo parkiralište na otvorenom.
HRT-ov Novi smjer: Smanjivanje broja zaposlenih, inovacije i nove radne metode
PLANOVI
HRT-ov Novi smjer: Smanjivanje broja zaposlenih, inovacije i nove radne metode
ZAGREB - HRT-ov “Novi smjer”, strateški dokument javne radiotelevizije predstavljen je u ponedjeljak, a u njemu se, između ostaloga, navodi da će tijekom 2025. i 2026. “biti nužno smanjivanje broja zaposlenih za 30 posto” te se najavljuje “uvođenje niza inovacija u tehnologiji i radnim metodama”.
Luka Koper u Beltincima planira izgraditi međunarodni logistički centar
PLANOVI
Luka Koper u Beltincima planira izgraditi međunarodni logistički centar
KOPER - Luka Koper planira izgradnju međunarodnog logističkog centra u Beltincima.
Austrijska vlada protiv restrukturiranja Signe
PROTIVLJENJE
Austrijska vlada protiv restrukturiranja Signe
BEČ - Austrija neće poduprijeti planove restrukturiranja dva najvažnija ogranka posrnule austrijske nekretninske grupe Signa na glasovanju vjerovnika koje bi se trebalo danas održati, rekao je za ORF Radio vladin predstavnik u pregovorima.
Objavljen natječaj za elektrodizelske vlakove za povezivanje Zagreba i Splita
VLAKOVI
Objavljen natječaj za elektrodizelske vlakove za povezivanje Zagreba i Splita
ZAGREB - Objavljen je otvoreni postupak javne nabave šest elektrodizelskih motornih vlakova za relaciju Zagreb - Split - Zagreb, koji bi prema planu u prometu trebali biti tijekom 2026. i 2027. godine, objavio je u ponedjeljak HŽ Putnički prijevoz.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE