GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Miele planira otpustiti tisuće radnika

Miele planira otpustiti tisuće radnika
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.02.2024 / 12:10
Autor: SEEbiz

BERLIN -Poznata njemačka tvrtka za proizvodnju kućanskih aparata Miele će otpustiti ukupno 2.000 radnika kako bi svoju osnovnu djelatnost u budućnosti ponovno učinili profitabilnom.

Uprava tvrtke planira reorganizaciju cjelokupne proizvodnje. To također može rezultirati premještanjem poslova na druge lokacije tvrtke, piše Fenix magazin.

Na prijelazu godine uprava Mielea je objavila video poruku svojim radnicima, što je natjeralo radnike da se pripreme za loše vijesti. Rečeno je da će 2024. biti godina s “teškim odlukama i dubokim promjenama”.

Proizvodnja tvrtke mora se reorganizirati, inače bi Miele kao cjelina bio dugoročno ugrožen, nastavlja se u videoporuci. Bilo je riječi i o mogućim otpuštanjima.

Što se tiče situacije u tvrtki tradicionalnih kućanskih aparata, sindikati su se već bojali da će stvari krenuti gore. IG Metall je upozorio da se veliki dio proizvodnje perilica rublja u budućnosti možda više neće odvijati u njemačkom Güterslohu.

Kao jedan od nekoliko mogućih scenarija, Miele je planirao preseliti gotovo svu svoju proizvodnju u tvornicu u Poljskoj. Ondje se već proizvodi veliki broj perilica rublja. Industrija strojeva za pranje rublja trenutno je srce Mielea – više od 1.500 zaposlenika radi u ovom pogonu u Güterslohu.

U priopćenju tvrtke u siječnju također je navedeno da niti jedno proizvodno mjesto neće biti zatvoreno. Osim toga, tvornica na lokaciji Gütersloh nije u opasnosti od zatvaranja i ostat će sjedište tvrtke.

Prodaja obiteljske tvrtke, osnovane 1899. godine, znatno je pala 2023. godine. Prethodnih godina Miele je doživio iznimno jaku zaradu – zbog pandemije korone. Miele je jedan od vrhunskih proizvođača perilica rublja, sušilica, pećnica, štednjaka i usisavača čije su kupce manje pogodila poskupljenja kao posljedica inflacije i povećanja materijalnih troškova.

Miele nipošto nije jedini u smanjenju radnih mjesta u ovoj godini: druge njemačke tvrtke također su bile prisiljene na velika otpuštanja. To uključuje čak i drugog proizvođača kućanskih aparata, Bosch. No, i proizvođač vaga Bizerba nedavno je morao objaviti da ukida niz radnih mjesta.

Tagovi: Miele, OTPUŠTANJA
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE