GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mercator Hrvatska pripojen Konzumu

Mercator Hrvatska pripojen Konzumu
PRIPAJANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.01.2023 / 08:43
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Potkraj prošle godine Mercatorova hrvatska podružnica Mercator - H pripojena je Konzumu s kojim je sve više povezana, piše današnji Dnevnik pozivajući se na izvještaj hrvatskog sudskog registra.

Prema neslužbenim podacima, vrijednost posla je oko 140 milijuna eura, pri čemu bi se za taj iznos trebale umanjiti financijske obaveze Mercatora prema Fortenovi, koja je lani refinansirala Mercatorove kredite kod 55 banaka povjerilaca u iznosu od gotovo pola milijarde eura.

Mercator - H, koji je registriran za djelatnost iznajmljivanja i upravljanja vlastitim ili iznajmljenim nekretninama, u 2021. ostvario je 26 milijuna eura prometa, što je 1,7 milijuna eura više nego godinu prije.

Nakon gubitka u 2020. Mercator - H lani je ostvario neto dobit od 1,12 milijuna eura, prenosi današnji Dnevnik i dalje špekulira o mogućoj prodaji bosanskohercegovačke i srpske kompanije ili još većoj "kontrolu" od strane matične Fortenove i (njenog) hrvatskog Konzuma.

Prema Dnevniku, zajednička nabava već se odvija s 36 velikih dobavljača, što je sasvim prirodno jer se radi o zajedničkoj trgovačkoj tvrtki.

Nakon zajedničke nabave mnogih proizvoda, može se očekivati integracija i ostalih poslovnih funkcija.

Tagovi: Mercator Hrvatska, Konzum, Mercator-H, Mercator S, Fortenova grupa
PROČITAJ I OVO
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
BOLJE OD OČEKIVANJA
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
KOPENHAGEN - Danski farmaceutski div Novo Nordisk, koji je prošle godine postao najvrednija tvrtka u Europi zahvaljujući velikom uspjehu svojih lijekova za mršavljenje, u četvrtak je nadmašio procjene dobiti za prvo tromjesečje.
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
IN MEMORIAM
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
LJUBLJANA - Preminuo je poduzetnik Miran Goslar, objavila je Općina Ljubljana (Mol), čiji je on bio počasni građanin. Između ostalog, bio je generalni direktor Mercatora, a nadgledao je i privatizaciju ove tvrtke.
Carrefour dolazi u Srbiju
TRGOVINA
Carrefour dolazi u Srbiju
PARIZ - Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u svetu francuski Carrefour dolazi u Srbiju.
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
DOBRE BROJKE
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
NEW YORK - Američki pružatelj usluga plaćanja kreditnim i debitnim karticama Mastercard u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario 6,35 milijardi dolara (5,92 milijarde eura) prihoda, što je za desetinu više nego u istom razdoblju prošle godine.
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
PRITISCI
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
LONDON - Britanski farmaceutski koncern GlaxoSmithKline (GSK) u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario manju neto dobit, unatoč rastu prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE