GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mepas istiskuje manjinske dioničare Koestlina

Mepas istiskuje manjinske dioničare Koestlina
ISTISKIVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.09.2023 / 08:32
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatski proizvođač napolitanki i keksa Koestlin Bjelovar objavio je u utorak da će njegovi dioničari 10.oktobra glasati o prijedlogu njegovog većinskog vlasnika, bosanskohercegovačke veledrogerije Mepas, za istiskivanje manjinskih dioničara.

Manjinskim dioničarima bit će ponuđena naknada od 68,81 eura po dionici, naveo je Koestin u podnesku Zagrebačkoj berzi. Na Skupštini 10.oktobra dioničari će također glasati o prijedlogu da se neto gubitak kompanije od 773.300 eura prijavljen za 2022. pokrije zadržanom dobiti.

Prema podacima Zagrebačke erze, Mepas je vlasnik 89,16 posto osnovnog kapitala Koestlina. Sama hrvatska tvrtka drži 6,80 posto vlastitih dionica.

Koestlin je jedna od rijetkih hrvatdskih tvrtki koja se može pohvaliti tradicijom dužom od jednog stoljeća. Osnovan je davne 1905. godine, a od tada je ta tvornica prošla put od male manufakturne radionice peciva do velikog industrijskog proizvođača keksa i vafla poznatog i priznatog u mnogim zemljama svijeta.

Od početnih 50-tak radnika i 500 kilograma proizvoda, Koestlin je s vremenom postao konditorski div i ušao u društvo najvećih. Današnju poziciju može isključivo zahvaliti Mirku Grbešiću i njegovu Mepasu koji je Koestlin kupio 2002. godine, kada je ta tvornica bila na koljenima.

Mepas je preuzeo Koestlin sa stotinjak radnika, a sada je u njemu zaposleno više od 300.

Tagovi: Mepas, Koestlin
PROČITAJ I OVO
Rekordni pretovar na kontejnerskom terminalu Brajdici
SJAJNE BROJKE
Rekordni pretovar na kontejnerskom terminalu Brajdici
RIJEKA - Na kontejnerskom terminalu Brajdici u riječkoj luci, kojim upravlja tvrtka Jadranska vrata (AGCT), lani je pretovareno rekordnih 386 tisuća kontejnerskih jedinica (TEU), a terminal je ticalo 275 brodova, doznaje se iz te tvrtke.
Snažan rast dobiti Podravke u 2023.
SJAJNE BROJKE
Snažan rast dobiti Podravke u 2023.
KOPRIVNICA - Grupa Podravka u 2023. godini je ostvarila neto dobit od 66.4 milijuna eura, što je rast od 17.3 milijuna eura ili 35.3 posto u odnosu na 2022., objavili su danas iz te kompanije.
ACI: Blagi pad dobiti, imperativ je produženje koncesija
SOLIDNO
ACI: Blagi pad dobiti, imperativ je produženje koncesija
RIJEKA - ACI je izvijestio kako je u 2023. godini ostvario bruto dobit od 3,8 milijun eura, u odnosu na 2022. godinu kada je ostvarena bruto dobit od 4,2 milijuna eura, ostvaren je manji rezultat za 0,4 milijuna eura ili 10% manje.
Prednosti korištenja dizalica topline
INOVACIJE
Prednosti korištenja dizalica topline
Dizalice topline učinkovit su i ekološki prihvatljiv način grijanja; umjesto korištenja tradicionalnih sustava koji koriste fosilna goriva poput plina ili nafte, koriste energiju iz obnovljivih izvora poput zraka, vode ili zemlje, kako bi pružile toplinu i udobnost svakom prostoru.
Bečka zračna luka u širenje ulaže 420 milijuna eura
ŠIRENJE
Bečka zračna luka u širenje ulaže 420 milijuna eura
BEČ - Bečka zračna luka proširuje terminal 3. Za to joj na raspolaganju stoji 420 milijuna eura, a radovi su već u tijeku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE