GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Medikol grupa i VAMED strateški partneri u realizaciji Specijalne onkološke bolnice MCM

Medikol grupa i VAMED strateški partneri u realizaciji Specijalne onkološke bolnice MCM
PARTNERSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.07.2023 / 14:34
Autor: SEEbiz
ZAGREB - MEDIKOL grupa d.o.o. (Medikol) i austrijska kompanija VAMED Standortentwicklung und Engineering GmbH (Vamed) potpisali su danas Memorandum o razumijevanju i strateškom partnerstvu u realizaciji projekta Specijalne onkološke bolnice – Medicinski centar Medikol (MCM).

Današnjem potpisivanju Memoranduma o razumijevanju u realizaciji ovog velikog projekta prethodila je trogodišnja poslovna suradnja na njegovoj pripremi. Odlukom Vlade RH od 15. lipnja 2023. Specijalna onkološka bolnica - MCM proglašena je Strateškim investicijskim projektom koji će doprinijeti boljoj dostupnosti najkvalitetnije zdravstvene usluge u liječenju karcinoma za sve hrvatske građane, s ciljem povećanja kvalitete života i smanjenja stope mortaliteta koja je u Hrvatskoj veća od prosjeka Europske unije. Projekt je razvijen u skladu sa strateškim dokumentima Republike Hrvatske – Nacionalnim strateškim okvirom protiv raka do 2030. i Europske unije – Europskim planom za borbu protiv raka. Projekt Specijalne onkološke bolnice - MCM doprinijet će jačanju konkurentnosti hrvatskog zdravstva, a Zagreb i Hrvatsku uvrstiti na kartu prepoznatljivih i razvijenih zdravstvenih destinacija s vrhunskom kvalitetom dijagnostike i liječenja onkoloških bolesti. Kapitalna ulaganja u zdravstvo kroz ovaj projekt u iznosu preko 77 milijuna Eura, koja će se financirati vlastitim sredstvima i kreditnim izvorima, značajna su sama po sebi i iskorak su u bolje zdravstvo kroz sinergiju javnog i privatnog, što je model razvoja zdravstva u većini zemalja Europske unije.

Dr. Markus Bolhar – Nordenkampf, izvršni Direktor VAMED-a:
Današnjim potpisivanjem Memoranduma potvrdili smo partnerstvo VAMED-a i MEDIKOL-a u realizaciji MCM projekta nakon višegodišnjih zajedničkih priprema. U MEDIKOL-u smo prepoznali pouzdanog partnera i suradnika, a u MCM projektu pozitivan iskorak u razvoju zdravstvenog sustava Hrvatske. Zadovoljstvo nam je i čast biti partner u ovako značajnom projektu.

Ivan Rajković, predsjednik Uprave MEDIKOL-a:
Ponosni smo na današnje potpisivanje Memoranduma s VAMED-om i strateško partnerstvo koje potvrđujemo. Za nas je VAMED, sa svojim internacionalnim iskustvom, znanjem u razvoju, izgradnji i upravljanju zdravstvenim projektima, najbolji mogući partner za realizaciju ključnog razvojnog projekta MEDIKOL-a. Specijalna onkološka bolnica - MCM, svojom veličinom, sadržajem, tehničkim dostignućima te vrhunskim kadrovima koje će zapošljavati, nije samo najznačajniji iskorak u razvoju MEDIKOL-a, već će imati i značajan pozitivan utjecaj na bolji zdravstveni standard u liječenju karcinoma u Hrvatskoj na korist i dobrobit svih naših građana, kao i onih iz susjednih zemalja.

Tagovi: Medikol grupa, VAMED, SpecijalnA onkološkA bolnicA MCM, Medikol
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE