GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Martin Evačić izabran za predsjednika HUP-Udruge trgovine u još jednom mandatu

Martin Evačić izabran za predsjednika HUP-Udruge trgovine u još jednom mandatu
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.11.2023 / 16:12
Autor: SEEbiz
ZAGREB. - Na Izbornoj Skupštini HUP-Udruge trgovine izabrano je novo vodstvo Udruge.

Za predsjednika Udruge izabran je Martin Evačić (NTL), a za dopredsjednike Danijel Vidiš, (SPAR Hrvatska) te Mirko Budimir, (Delfin) koji je predstavnik malih trgovaca unutar HUP-a.

Za članove Izvršnog odbora izabrani su:
1.

Slađana Bastašić, glavna direktorica strateškog distribucijskog područja Atlantic grupe,
2. Krešimir Bubalo, predsjednik Uprave, Pevex d.d.,
3. Marijan Bošković, financijski direktor, BIPA d.o.o.,
4. Dario Mamić, direktor korporativnih komunikacija, Tommy d.o.o.,
5. Antun Meštrović, direktor, Ultra gros d.o.o.,
6. Mirjana Palada Kmetović, članica Uprave, Plodine d.d.,
7. Tomislav Smolčec, izvršni direktor i član Uprave, METRO Cash & Carry Hrvatska
8. Hrvoje Šimić, predsjednik Uprave, Tekstilpromet d.d., Plodine d.d.

Martin Evačić zahvaljujući na povjerenju koje su mu članovi ukazali u još jednom mandatu naveo je

„Trgovina je u zadnjih nekoliko godina funkcionirala u posebnim uvjetima poslovanja. U proteklim godinama suočili smo se s različitim krizama, 2020. godine s pandemijom COVID-19, što je donijelo za kompletno gospodarstvo, a tako i u djelatnost trgovine niz restrikcija i dodatne regulacije. Osim toga, rat u Ukrajini i energetska kriza dodatno su poremetili dobavne lance i cijene energenata. Sve to izazvalo je inflaciju kakve se ne sjećamo niz godina, što je prouzročilo dodatne regulatorne mjere Vlade RH, koje zadiru u načela slobodnog tržišta, a rezultirale su padom profitabilnosti u trgovini. Osim toga stalnim izmjenama ZZNTP bitno je sužen manevarski prostor trgovaca u ugovaranju roba s dobavljačima. Isto tako donesene su izmjene Zakona o trgovini, izmjene Zakona o zaštiti potrošača koje smo ocijenili kao otežavajuće, naročito s gledišta dodatnog administriranja kao i smanjenja mogućnosti provođenja akcijskih prodaja, što u konačnici ide na štetu krajnjih potrošača. No iako krize donose nepredviđene i neželjene posljedice, trgovina je pokazala iznimnu fleksibilnost brzim promjenama globalnim izazovima i potrošačkim stilovima. Prilagođavamo se i nastavljamo inovirati, optimizirati opskrbne lance i koristiti tehnologiju kako bi se nosili sa svim izazovima. Ono što želim istaknuti je da iako konkurenti na tržištu, u svim izazovnim vremenima pokazujemo zajedništvo u zastupanju interesa industrije i tako će Izvršni odbor nastaviti i u narednom razdoblju.“

Tagovi: Martin Evačić, Udriga trgovine, Slađana Bastašić, Atlantic grupa, Tommy, HUP, Krešimir Bubalo, Pecex, Danijel vidiš
PROČITAJ I OVO
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
OPCIJE
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
LONDON - Kako vrijeme istječe u pokušaju preuzimanja Anglo Americana vrijednom 43 milijarde dolara, BHP grupa se suočava s kritičnim pitanjem: što bi bilo potrebno da se manja tvrtka privuče za pregovarački stol u sljedećih nekoliko dana?
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
RAST
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
BEOGRAD - Neto dobit holdinga Metalac iz Gornjeg Milanovca porasla je 2023. godine 10,1 odsto, na 678,4 miliona dinara, saopštila je danas brokerska kuća Momentum Securities.
Dioničarima Cinkarne smiješi se dividenda od 0,90 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Cinkarne smiješi se dividenda od 0,90 eura
CELJE - Dioničari Cinkarne Celje će na skupštini sazvanoj za 19. lipnja odlučiti da se dio bilančne dobiti za prošlu godinu, u iznosu nešto više od sedam milijuna kuna, rasporedi za dividendu.
Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 11 milijuna eura
POSLOVI
Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 11 milijuna eura
ZAGREB - Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni su 11 milijuna eura. Riječ je o proširenju i modernizaciji komunikacijskih mreža, kao i digitalnoj transformaciji društva.
Grupa Sava osiguranje s 48,3 posto većom kvartalnom dobiti
SKOK
Grupa Sava osiguranje s 48,3 posto većom kvartalnom dobiti
LJUBLJANA - Grupa Sava osiguranje u prvom je ovogodišnjem tromjesečju povećala obujam poslovanja za 18,4 posto, na 307,8 milijuna eura, čemu je ponajviše pridonio rast bruto premije i imovinskih i životnih osiguranja. S 29,8 milijuna eura čista dobit veća je za 48,3 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE