GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Marina Pavković apelira: Spasite Imunološki zavod

Marina Pavković apelira: Spasite Imunološki zavod
APEL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2020 / 19:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Stručnjakinja za strateško planiranje i prostorni branding Marina Pavković poslala je u jeku krize oko koronavirusa u posljednja dva dana dva pisma.

Jedno premijeru Andreju Plenkoviću i danas jedno predsjedniku države Zoranu Milanoviću. Oba pisma zapravo su apeli da se spasi Imunološki zavod, ustanova od nacionalnog značaja za suzbijanje i prevenciju bolesti i da se, kaže Pavković, vrati na domaću i svjetsku scenu i proradi u punom kapacitetu.

Pravi je trenutak, piše Pavković premijeru, da se na političku scenu snažno vrati tema aktiviranja Imunološkog zavoda – institucije od nacionalnog značaja – u punom opsegu.

- Više je aspekata koji govore tomu u prilog. Prvo, upravo svjedočimo nezapamćenoj virusnoj pandemiji koja je nespremnom zatekla korporativnu farmakološku industriju koja nema konkretno rješenje i koja odgovarajuće cjepivo prognozira izbaciti za 12 do 18 mjeseci. To je, naravno, prekasno za akutnu situaciju u kojoj se i mi, kao i čitav svijet nalazi, pa se viroza između ostalog u međuvremenu liječi interferonom, proizvodom kojim je Imunološki zavod u Zagrebu pokrivao respektabilnih 13% svjetske proizvodnje.

Drugo, obrana imuniteta je obrana zdravlja naše nacije za sve sljedeće virusne epidemije i pandemije koje neminovno dolaze. Zato obnovi i punom kapacitetu rada Imunološkog zavoda, u svrhu istraživanja i proizvodnje imunoloških i bioloških lijekova, treba prići odgovorno i odlučno odmah, bez čekanja - stoji u pismu Pavković premijeru.

Slično je pismo dobio i Milanović kojeg Pavković moli da se založi da ova tema ne ostane zaboravljena i da svojim državničkim ugledom i zagovorom pridonese da iz ove velike zdravstvene krize izađemo s još jednom kapitalnom pobjedom – živućim, moderniziranim, optimalno kapacitiranim Imunološkim zavodom kao nacionalnim.

Tagovi: Marina Pavković, Imunološki zavod, Zoran Milanović, Andrej Plenković
PROČITAJ I OVO
Leasing društva klijentima nude odgodu plaćanja obaveza
OPCIJE
Leasing društva klijentima nude odgodu plaćanja obaveza
ZAGREB - Udruženje leasing društava pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) donijelo je na preporuku Hanfe set mjera potpore potrošačima i poslovnim subjektima na čije je poslovanje i osobna primanja negativno utjecala pandemija koronavirusa, priopćeno je u petak iz HGK.
Medtronic omogućio pristup specifikacijama dizajna za svoj mobilni respirator
DOBRE VIJESTI
Medtronic omogućio pristup specifikacijama dizajna za svoj mobilni respirator
NEW YORK - Proizvođač medicinske tehnologije Medtronic u petak je priopćio kako je odlučio javno podijeliti specifikacije dizajna za mobilni respirator, kako bi se u proizvodnju potrebne medicinske opreme uključile i druge industrije.
Hanfa leasing društvima preporučila odgodu prisilne naplate
PREPORUKE
Hanfa leasing društvima preporučila odgodu prisilne naplate
ZAGREB - Hanfa je preporučila leasing društvima da prema primateljima leasinga, kod kojih je utvrđena nemogućnost plaćanja obveza, a čije je poslovanje već ili će biti pogođeno i koji tri mjeseca, počevši od travnja, ne podmire tri rate, ne poduzimaju mjere prisilne naplate sve do 31. ožujka 2021. godine.
Gorenje Valjevo produžava obustavu proizvodnje do 13. aprila
OBUSTAVA
Gorenje Valjevo produžava obustavu proizvodnje do 13. aprila
VALJEVO - Usled rastuće epidemije novog korona virusa, menadžment kompanije Hisense Gorenje doneo je odluku da produži period obustave proizvodnje u fabrici Gorenje Valjevo do 13. aprila 2020. godine.
Petrokemija proizvodi bez većih poremećaja, plasman proizvoda prema planu
BEZ ZASTOJA
Petrokemija proizvodi bez većih poremećaja, plasman proizvoda prema planu
KUTINA - Proizvodna postrojenja kutinske Petrokemije stabilno rade, a plasman proizvoda odvija se prema redovnom poslovnom planu za ovu godinu, dok sve funkcije i djelatnosti koje nisu prijeko potrebne rade u posebnom režimu od kuće, priopćeno je u petak iz te kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE