GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mango otvara 500 novih trgovina do 2026.

Mango otvara 500 novih trgovina do 2026.
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.12.2023 / 17:08
Autor: SEEbiz / H
MADRID - Španjolska modna tvrtka Mango planira do 2026. godine otvoriti 500 novih trgovina na ključnim tržištima poput Sjedinjenih Država, Kanade, Francuske, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Indije te u matičnoj zemlji, objavila je tvrtka predviđajući skok prodaje u ovoj godini.

Rival španjolskom Inditexu, vlasniku Zare, izvijestio je da će ovu godinu zaključiti s prihodima povećanim za 12 posto u odnosu na 2022. godinu, na preko tri milijarde eura, poduprtima ulaskom brenda Mango u američke savezne države Teksas, Georgiu i Kaliforniju.

Širenje poslovanja, u sklopu trogodišnjeg strateškog plana koji će biti predstavljen u ožujku, slijedi njegov povratak u Sjedinjene Države nakon dva neuspjela pokušaja, gdje planira do iduće godine udvostručiti broj trgovina na 40.

Mango je ove godine otvorio 130 novih trgovina i obnovio još 80 te sada broji oko 2700 prodajnih mjesta na ukupno 115 tržišta

Nadalje, iz te obiteljske tvrtke izvijestili su da će u svoj upravni odbor imenovati još četiri neovisna člana, uključujući Marca Puiga, predsjednika španjolske kozmetičke grupe Puig, vlasnika brendova kao što su Carolina Herrera, Paco Rabane i Charlotte Tilbury. Puig, čija tvrtka razmišlja o inicijalnoj javnoj ponudi, ne preuzima udio u Mangu, koji je prije 40 godina u Barceloni osnovao Isak Andic, trenutno njegov neizvršni predsjednik.

Mango će od ožujka proširiti upravni odbor na devet članova kako bi ojačao svoje korporativno upravljanje, stoji u priopćenju. Među ostalim novim članovima uprave su profesor IESE Business Schoola Jordi Canals, partner AZ Capitala Jorge Lucaya i Jordi Constans, direktor raznih nacionalnih i međunarodnih kompanija.

Također, Mango je objavio da je njegov glavni izvršni direktor Toni Ruiz postao dioničar nakon kupnje pet posto udjela u tvrtki.

Tagovi: Mango, trgovina, retail, maloprodaja
PROČITAJ I OVO
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
U PLUSU
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
ZAGREB - Hrvatska pošta u 2023. ostvarila je porast EBITDA za 9 posto u odnosu na godinu prije, na 25.3 milijuna eura, dok je neto dobit iznosila 13.6 milijuna eura, odnosno znatno je porasla zbog rasta vrijednosti financijske imovine, izvijestili su danas iz Hrvatske pošte.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE