GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lumar je prošle godine značajno povećao prodaju

Lumar je prošle godine značajno povećao prodaju
SNAŽAN RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.09.2023 / 08:43
Autor: SEEbiz / STA
MARIBOR - Mariborski proizvođač niskoenergetskih montažnih kuća Lumar lani je ostvario rekordnu prodaju od 26,4 milijuna eura, što je 38 posto više nego 2021.

Tvrtka s oko 90 zaposlenih godinu je završila s neto dobiti od gotovo 2 milijuna eura. Kako je u godišnjem izvješću napisao Marko Lukić, direktor OPG-a, 2022. godina bila je razdoblje složenih izazova s kojima su se susreli kako u mikro tako i u makro okruženju.

Njihova se tvrtka također suočila s čimbenicima koji su utjecali na poslovanje i poslovanje. Lukić je istaknuo rat u Ukrajini te visoke cijene hrane i goriva, što je potaknulo rast inflacije. Tvrtka je lani bila posebno uspješna na domaćem tržištu, gdje je ostvarila rast od 46% uz prihode od nešto više od 22 milijuna eura, što je zajedno predstavljalo gotovo 84% ukupne strukture prodaje. Na stranim tržištima najveći dio prodaje ostvaren je u Austriji, nešto u Hrvatskoj i Njemačkoj.

Tagovi: Lumar, GRADNJA, MONTAŽNE KUĆE
PROČITAJ I OVO
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
IN MEMORIAM
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
LJUBLJANA - Preminuo je poduzetnik Miran Goslar, objavila je Općina Ljubljana (Mol), čiji je on bio počasni građanin. Između ostalog, bio je generalni direktor Mercatora, a nadgledao je i privatizaciju ove tvrtke.
Carrefour dolazi u Srbiju
TRGOVINA
Carrefour dolazi u Srbiju
PARIZ - Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u svetu francuski Carrefour dolazi u Srbiju.
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
DOBRE BROJKE
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
NEW YORK - Američki pružatelj usluga plaćanja kreditnim i debitnim karticama Mastercard u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario 6,35 milijardi dolara (5,92 milijarde eura) prihoda, što je za desetinu više nego u istom razdoblju prošle godine.
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
PRITISCI
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
LONDON - Britanski farmaceutski koncern GlaxoSmithKline (GSK) u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario manju neto dobit, unatoč rastu prihoda.
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
SLABAŠNO
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
NEW YORK - Američki lanac kafića Starbucks pretrpio je pad prihoda i dobiti u prvom kvartalu ove godine, razočaravši analitičare. Istovremeno, tvrtka je snizila prognozu poslovanja za cijelu godinu, javljaju strane novinske agencije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE