GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luka Trst ima novu pomorsku vezu s Egiptom

Luka Trst ima novu pomorsku vezu s Egiptom
VEZE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.01.2024 / 21:16
Autor: SEEbiz
TRST - U tršćanskoj luci sklopljen je sporazum o novoj pomorskoj vezi s Egiptom, točnije s lukom Dumyat na ušću Nila.

Dogovori su sklopljeni i prije pandemije, a kriza u Crvenom moru potaknula je partnere na potpisivanje carinskih i prometnih sporazuma koji će olakšati trgovinu ne samo između dviju zemalja, već i među kontinentima, uvjereni su potpisnici.

Od jeseni kreće veza između Trsta i Dumyata. Jednom tjedno u luku će stizati trajekt s kamionima koji će prevoziti uglavnom prehrambene proizvode. Nova brodska linija bit će predstavljena na sajmu logistike u Berlinu u veljači, jer je ciljno tržište srednja i istočna Europa. To je strateški korak, kaže direktor tršćanske luke Zeno D'Agostino, slijedeći uvjerenje da će Mediteran doživjeti industrijski rast.

"Turska je već spremna za ovu vrstu ulaganja. Egipat i Maroko su zemlje s velikim razvojnim potencijalom. Riječ je o procesima zbližavanja ili skraćivanja dugih logističkih i gospodarskih veza. Mi se za to pripremamo", rekao je D'Agostino.

Krhkost globalne ekonomije već je pokazala pandemija, podsjeća prvi čovjek tršćanske luke i dodaje da je dugogodišnja povezanost s Turskom zaživjela upravo tijekom rata na Balkanu. Vezu s Egiptom također će voditi tršćanska tvrtka Samer & Co, inače u vlasništvu danske tvrtke.

"Egipat nema mnogo cestovnih prijevoznika, pa će ova bilateralna veza biti izvanredna prilika i za talijanske prijevoznike", rekao je.

Iz Italije bi u Egipat trebali putovati i hrana, te farmaceutski i tekstilni proizvodi. Sljedeći korak bit će sklapanje suradnje s marokanskom lukom Tangier, najavljeno je u Trstu.

Tagovi: Trst, logistika, egipat, dumiyat, nil
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE